Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ramirez-anoigma.jpg

O Χρυσοδάκτυλος

Ένας Αμερικανός καλλιτέχνης ετοιμάζει με μεγάλη μυστικότητα στο Bερολίνο μια σειρά φιλμ που προβάλλονται πάνω σε φύλλα χρυσού. Παραγωγός είναι ο Βιμ Βέντερς και την αφήγηση κάνει η Πάτι Σμιθ. Το inside story είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα στο οποίο μίλησε.

Αυτό το έργο συναντά τον θεατή απροετοίμαστο. Ακόμη κι αν έχει κανείς δοκιμάσει να το φανταστεί, βασισμένος στις ελάχιστες πληροφορίες που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμες: Τα Gold Projections είναι μια σειρά από μικρής διάρκειας φιλμ, που προβάλλονται επάνω σε επιφάνεια καλυμμένη με φύλλο χρυσού. Ο Τζο Ραμίρεζ, ο Αμερικανός καλλιτέχνης που τα τελευταία επτά χρόνια εργάζεται με άκρα μυστικότητα πάνω σε αυτό το έργο, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Δέχεται να με αφήσει να ξεφυλλίσω έναν τόμο, μέσα στον οποίο περιγράφει λεπτομερώς την τεχνική που ανέπτυξε και πατεντάρισε, αλλά μου ζητάει να μην κρατήσω σημειώσεις. Επίσης δεν μου επιτρέπει να φωτογραφίσω τον χρυσό δίσκο επάνω στον οποίο θα παρακολουθήσω κάποια κεφάλαια από τα Gold Projections.

Προβολές σε χρυσό

Τοποθετημένα κάπου ανάμεσα στον κινηματογράφο και τα εικαστικά, τα Gold Projections είναι στην πραγματικότητα κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Ταυτόχρονα, είναι ένα έργο που αντλεί από τον κινηματογράφο του 20ου αιώνα, την ποίηση του 19ου και την ζωγραφική της πρώιμης Αναγέννησης. Παρακολουθώ τα φιλμ που προβάλλονται πάνω σε έναν χρυσό δίσκο διαμέτρου περίπου 3 μέτρων καθισμένη σε ένα μεγάλο σκοτεινό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη