Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover-nxvm.jpg

Nxivm: Η οργάνωση αυτοβελτίωσης που μαρκάρει τις γυναίκες

Την χαρακτηρίζουν κάτι μεταξύ σεξουαλικής αίρεσης και Σαϊεντολογίας. Ή απλά μια πολύ ακριβή πλύση εγκεφάλου, με αξιόποινες μεθόδους.

Πριν μερικές εβδομάδες, η ηθοποιός Κάθριν Όξενμπεργκ, γνωστή από το ρόλο της Αμάντα στην τηλεοπτική σειρά Δυναστεία των ’80ς, δημοσιοποίησε την ανάμιξη της κόρης της με την μυστικοπαθή ομάδα αυτοβοήθειας Nxivm (προφέρεται νέξιουμ) ελπίζοντας να δοθεί προσοχή στην ύποπτη αυτή οργάνωση και να σώσει την 26χρονη Ίντια. Την τελευταία φορά που είδε την κόρη της, της είπε ότι την είχαν μαρκάρει με ένα άγνωστο σύμβολο, τρεφόταν με 500 θερμίδες την ημέρα και της είχε κοπεί η έμμηνος ρύση. Παρόλο που διαβεβαίωσε την ανήσυχη μητέρα της ότι δεν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου, έκτοτε διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί της και όλη της την οικογένεια.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι New York Times είχαν δημοσιεύσει ένα σοκαριστικό άρθρο. Πρώην μέλη μιας ομάδας του Nxivm ισχυρίζονταν ότι η οργάνωση τις υποσίτιζε, τις μάρκαρε με πυρακτωμένα σίδερα και γενικά τις αντιμετώπιζε ως σκλάβες. Τα στελέχη της Nxivm τις υποχρέωναν να δίνουν γυμνές τους φωτογραφίες τους ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, ώστε να μπορούν να τις εκβιάσουν με αυτά σε περίπτωση που ήθελαν να εγκαταλείψουν την ομάδα ή να αποκαλύψουν οτιδήποτε γι’ αυτήν. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το άρθρο, προέκυψαν κι άλλες αποκαλύψεις για τον 57χρονο ιδρυτή της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη