Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχουν στo προεδρικό ντιμπέιτ στα στούντιο του CNN στις 27 Ιουνίου 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια. [JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP].
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συμμετέχουν στo ντιμπέιτ για τις προεδρικές εκλογές, στα στούντιο του CNN στις 27 Ιουνίου 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια. [JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP].

Ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος

Η καταβεβλημένη εμφάνιση του προέδρου των ΗΠΑ στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ όξυνε τις ανησυχίες για την πνευματική του διαύγεια – και αύξησε τις πιθανότητες επανεκλογής του Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συμμετέχουν στo ντιμπέιτ για τις προεδρικές εκλογές, στα στούντιο του CNN στις 27 Ιουνίου 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια. [JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP].

«Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται έναν καινούριο υποψήφιο». Έτσι έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο αρθρογράφος και αρχισυντάκτης των Financial Times στις Ηνωμένες Πολιτείες Εντ Λους, λίγα λεπτά αφού ξεκίνησε η τηλεμαχία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ χθες το βράδυ της Πέμπτης (σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Μιάμιση ώρα αργότερα, η ανάλυση του ντιμπέιτ στο CNN ξεκίνησε με τον έμπειρο πολιτικό δημοσιογράφο Τζον Κινγκ να μεταδίδει την αίσθηση «επιθετικού πανικού» που του μετέφεραν πηγές των Δημοκρατικών, που παρακολουθούσαν με αυξανόμενη απελπισία την εμφάνιση του Μπάιντεν. Η συζήτηση για την αντικατάστασή του ως υποψηφίου είχε ήδη ξεκινήσει.

Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση μεταξύ του 81χρονου Μπάιντεν και του 78χρονου –αλλά σαφώς πιο ζωηρού– Τραμπ έλαβε χώρα νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο ντιμπέιτ στα χρονικά, ξεκινώντας από τη μονομαχία Κένεντι-Νίξον στις εκλογές του 1960. Αυτό ήταν κάτι που το ίδιο το επιτελείο του προέδρου επιδίωξε. Εδώ και μήνες, αφού οι δύο αντίπαλοι εξασφάλισαν de facto το χρίσμα των κομμάτων τους για την προεδρία, οι άνθρωποι του Μπάιντεν έβλεπαν τη δημοτικότητά του να παραμένει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, τους ψηφοφόρους να παραμένουν αρνητικοί για

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 4 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθύντρια Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605 

Αριθμός Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου: 242903 logo
jti certified Το inside story έχει πιστοποιηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα JTI και το πρότυπο CWA 17493:2019 το οποίο προάγει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ταυτότητα και τα έσοδα του Μέσου Ενημέρωσης καθώς και δεικτών που αφορούν τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία σχετικά με τις δραστηριότητες του.