Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
ceekareiospagos4721092.jpg
[Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Εισαγγελικές κόντρες για τη Novartis σε ξενοδοχείο της Βιέννης

Με αφορμή την έρευνα για την υπόθεση Novartis, εισαγγελικοί λειτουργοί βρέθηκαν στην αυστριακή πρωτεύουσα για να λάβουν στοιχεία από αμερικανούς συναδέλφους τους, που οδήγησαν τελικώς όχι στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά σε εμπλοκή και αντιπαραθέσεις μεταξύ των ίδιων των ελλήνων εισαγγελέων.
[Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ιωάννης Αγγελής και η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έκαναν αναφορές ο ένας εναντίον του άλλου με αφορμή μία συνάντηση με εκπροσώπους των αμερικανικών αρχών στη Βιέννη στις αρχές Δεκεμβρίου 2018. Οι αλληλοκατηγορίες ξεκίνησαν μετά από ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Δημοκρατία, σύμφωνα με το οποίο οι δικαστικές αρχές δεν αξιοποίησαν στοιχεία των Αμερικανών στην έρευνά τους για την υπόθεση Novartis.

Image
dhk_0501_001_cmyk_0.jpg
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδα Δημοκρατία της 6ης Ιανουαρίου 2019.

Αρχικά ο κ. Αγγελής έκανε αναφορά στις 7 Ιανουαρίου 2019, αμέσως μετά το δημοσίευμα. Ήταν η μέρα που παραιτήθηκε από εποπτεύων εισαγγελέας της εισαγγελίας διαφθοράς. Στη συνέχεια απάντησε με δική της αναφορά η κυρία Τουλουπάκη και αφού είχε αρχειοθετηθεί η αναφορά Αγγελή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά της η κυρία Τουλουπάκη κατηγορούσε τον κ. Αγγελή ότι την συκοφάντησε και παραποίησε όσα συνέβησαν στη Βιέννη. Ανέφερε ακόμα, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, ότι ο κ. Αγγελής σε μέρες που απουσίαζε η ίδια από το γραφείο της αντέγραψε όλο το αρχείο της με εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα. Ακολούθησε νέα αναφορά του κ. Αγγελή στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη