Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
brexit.jpg

No deal Brexit: Τα νουνού στα ντουλάπια και ο στρατός στους δρόμους

Μπροστά στην προοπτική της άτακτης εξόδου από την ΕΕ, οι Βρετανοί φοβούνται ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Αλλά έτσι κι αλλιώς ο δημόσιος διάλογος έχει ήδη ξεμείνει από κοινή λογική.

Το Brexit έχει βυθίσει τη Βρετανία σε μία πρωτοφανή περίοδο αστάθειας. Εδώ και έναν χρόνο, σε καθημερινή βάση, προεξοφλείται η εκπαραθύρωση της πρωθυπουργού. Σε κάθε κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit, η Τερέζα Μέι επισείει την απειλή ότι θα μετατρέψει την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Ο λόγος των κυβερνητικών βουλευτών, είτε είναι ευρωσκεπτικιστές, είτε φιλοευρωπαϊστές, είναι τόσο απαξιωτικός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ώστε αν τους ακούσει κάποιος χωρίς γνώση των προσώπων, θα νομίσει ότι μιλάνε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο λαϊκισμός έχει εδραιωθεί στον δημόσιο λόγο και χρησιμοποιείται συνειδητά, απενoχοποιημένα και μαζικά από τον πολιτικό κόσμο.

Η Τερέζα Μέι, προκειμένου να εξευμενίσει τους εξαγριωμένους απέναντι σε κάθε ιδέα συμβιβασμού Brexiteers, καταφεύγει σε καταφανείς ανακρίβειες. Πρόσφατα είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει είκοσι δισεκατομμύρια λίρες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) τα οποία θα εξοικονομηθούν από το «μέρισμα του Brexit». Δεν υπάρχει κανένα πλεόνασμα από την έξοδο της Βρετανίας, ώστε να διατεθεί σε εθνικές ανάγκες. Η ανυπαρξία μερίσματος δεν είναι πολιτική άποψη, είναι κοινός τόπος και επισημάνθηκε από το σύνολο του Τύπου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη