Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
england.jpg

Πώς το Nessun Dorma έσωσε το αγγλικό ποδόσφαιρο

Tο 1990 η σκιά του χουλιγκανισμού είχε πέσει βαριά πάνω από το αγγλικό ποδόσφαιρο και τo επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν προμηνυόταν αίσιο καθώς η Εθνική Αγγλίας τα τελευταία χρόνια δεν έφθανε καν στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Τότε το BBC αποφάσισε να ντύσει την εκπομπή του για το Italia 90 με μια απρόσμενη μουσική επιλογή.

Κάθε καλοκαίρι έχει τουλάχιστον μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση, αλλά τα δίσεκτα είναι αμιγώς αθλητικά: έχουν τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Το 2016 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Και φέτος, μαζί με τα παγκόσμια ρεκόρ στο στίβο, τη μυθολογία του Γιουσέιν Μπολτ, τα έξι μετάλλια του Μάικλ Φελπς και τη νίκη της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro, ζήσαμε τη μεγάλη έκπληξη της κατάκτησης του αγγλικού πρωταθλήματος από τη Λέστερ, μία ομάδα που τρία χρόνια πριν είχε μείνει στην Championship.

Στη φιέστα των «αλεπούδων» στο King Power Stadium, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο προπονητής που ανέλαβε τη Λέστερ μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την εθνική Ελλάδος, ζήτησε από τον κόσμο να υποδεχθεί τον μεγάλο τενόρο Αντρέα Μποτσέλι. Όταν αυτός έβγαλε τη ζακέτα του αποκαλύφθηκε ότι από μέσα φορούσε μπλούζα της Λέστερ. Ο Μποτσέλι τραγούδησε το Nessun Dorma και μπορεί κανείς να σκεφτόταν ότι αυτή η ιταλική άρια είχε αποδέκτη τον συμπατριώτη του. Ωστόσο, πρόκειται για μία άρια με τη δική της σημειολογία στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η άρια του Πουτσίνι, πιθανότατα η πιο διάσημη στον κόσμο, είναι για το αγγλικό ποδόσφαιρο κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο. Η ωστική της επιρροή στη μορφή που έχει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη