Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cekarpouzi2.jpg
Εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη για το βιβλίο «Παραμύθια με καρπούζι» της Ιωάννας Μπαμπέτα, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το νέο «καλό» παιδικό βιβλίο

Σήμερα ξεκινά η έκθεση που διοργανώνει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης» μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ, η οποία παρουσιάζει τη δουλειά ελλήνων εικονογράφων και δίνει έμμεσα τις δικές της απαντήσεις για το πώς δημιουργούνται τελικά τα καλά παιδικά βιβλία και τι χρειάζεται για να τα αγαπήσουν οι αναγνώστες τους.
Εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη για το βιβλίο «Παραμύθια με καρπούζι» της Ιωάννας Μπαμπέτα, εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Η αισθητική και η τυπογραφία ενός βιβλίου είναι αξεχώριστες από την αξία του περιεχομένου του. Καλλιεργούν και ευφραίνουν όσο και το κείμενο. Όσοι θεωρούν “πολυτέλεια” την καλώς εννοούμενη αισθητική φροντίδα στο βιβλίο, απλώς κάνουν κακά βιβλία…». Το απόσπασμα από το βιβλίο Ζωγραφική για βιβλία του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη δεν αναφέρεται ειδικά στα παιδικά βιβλία. Ωστόσο, αρκεί μια επίσκεψη στο τμήμα παιδικών εκδόσεων ενός βιβλιοπωλείου για να διαπιστώσει κανείς πόση αλήθεια υπάρχει στα λόγια του. Ή μία επίσκεψη στην έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου «Τα παιδιά βλέπουν. Είκοσι καλλιτέχνες εικονογραφούν», στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάζονται οι εικαστικές δημιουργίες των καλλιτεχνών που προσπαθούν να «καλλιεργούν και να ευφραίνουν» τις ψυχές των παιδιών.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο και τις τέχνες «Ο Αναγνώστης», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου». Η επιτροπή που συστάθηκε για να επιλέξει τους εικονογράφους της έκθεσης σταχυολόγησε την παραγωγή παιδικών βιβλίων –ως επί το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη