Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
ceraffichage.jpg
Διαφημίσεις της ελβετικής πρώην Affichage, νυν APG|SGA. [apgsga.ch]

Νέες λεπτομέρειες για τη διαμάχη Βρυώνη-Affichage

Η ελβετική διαφημιστική εταιρεία Affichage δεν είναι εντελώς ανυπαίτια της μακράς δικαστικής της περιπέτειας με τον Φίλιππο Βρυώνη, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του inside story, ο νομικός παραστάτης της αλλά και o τότε μειοψηφών μέτοχος της εταιρείας είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για την προοπτική εξαγοράς των επιχειρήσεων Βρυώνη στην Ελλάδα.
Διαφημίσεις της ελβετικής πρώην Affichage, νυν APG|SGA. [apgsga.ch]

Για πρώτη φορά η προοπτική εξαγοράς των δραστηριοτήτων Βρυώνη στον χώρο της υπαίθριας διαφήμισης από τον ελβετικό κολοσσό Affichage τέθηκε το 2006. Ο νομικός έλεγχος από το γραφείο Β. Αβραμόπουλου επισήμανε ότι τα διαφημιστικά πλαίσια των δύο εταιρειών του Βρυώνη, ΔΟΜΗΣΗ και Clear Media, είχαν σημαντικά κενά στην νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων τους. Πιθανά αυτή η γνωμοδότηση να έπαιξε έναν ρόλο –όχι τον μοναδικό– στο να μην τελεσφορήσει η αρχική συζήτηση για την εξαγορά των δραστηριοτήτων του Βρυώνη, καθώς στη συνέχεια η Affichage αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι δεν είχε πλέον ενδιαφέρον για την εξαγορά. Πάντως αυτή η πρώτη γνωμοδότηση πιθανά προκάλεσε έναν πολύ πιο αναλυτικό νομικό έλεγχο τη δεύτερη φορά που οι Ελβετοί –για κάποιον ανεξήγητο λόγο– έβαλαν ξανά στο τραπέζι την εξαγορά των δραστηριοτήτων του Βρυώνη, την επόμενη χρονιά. Τότε η συναλλαγή τελεσφόρησε, και οι Ελβετοί κατέβαλαν για τις επιχειρήσεις του Βρυώνη 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η υπόθεση με δυο λόγια
Στις 11 Νοεμβρίου του 2010 η μεγάλη ελβετική εταιρεία διαφημίσεων Affichage (σήμερα APG|SGA) υπέβαλε μήνυση κατά του Έλληνα επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη και συνεργατών του. Αντικείμενο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη