Η νέα εποχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο νέο της σπίτι έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, ωστόσο τα φιλόδοξα σχέδιά της μπαίνουν μόλις τώρα σταδιακά σε εφαρμογή.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'
Ανοιχτά Αναγνωστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. [©Στέφανος Καστρινάκης]

H αγάπη για τον γραπτό λόγο, η δίψα για ανάγνωση και το πάθος για έρευνα μεταφέρονται εδώ και αιώνες από γενιά σε γενιά. Τη στήριξη αυτής της σημαντικής αποστολής έχει αναλάβει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στη νέα της μορφή, αφού μετά τη μεταφορά της από το εμβληματικό Βαλλιάνειο της Πανεπιστήμιου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ανοίγει την αγκαλιά της σε ένα ευρύ κοινό και επιχειρεί να προσελκύσει ιδιαίτερα τις νέες γενιές.

Μια επίσκεψη στους χώρους της ήταν λοιπόν επιβεβλημένη, για να κατανοήσουμε και να διαπιστώσουμε τι πραγματικά αλλάζει στη πράξη και πώς ένας χώρος που απευθυνόταν σε μυημένους αναγνώστες στοχεύει να γίνει αγαπημένη συνήθεια για τους πολλούς.

Καθώς μπαίνει κανείς στη Βιβλιοθήκη εντυπωσιάζεται από τον γιγάντιο Πύργο Βιβλίων, που σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του κτιρίου, Ρέντσο Πιάνο, αποτελεί το τοπόσημο της Βιβλιοθήκης. Είναι ένας επιβλητικός πύργος ύψους 18 μέτρων, που εκτείνεται σε όλο το ύψος του κτιρίου και περιβάλλεται από ένα σύστημα ελαφρών εξωστών και βιβλιοστασίων, στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.