Ντραγκέτα: Η «αόρατη» μαφία που κατέκτησε την Ευρώπη

Μιλούν στο inside story ο Αντόνιο Νικάζο, από τους λίγους «ειδικούς» παγκοσμίως στις δραστηριότητες της Ντραγκέτα, ο οποίος αναφέρεται και στη σχέση της οργάνωσης με την Ελλάδα και ο Νικόλα Γκρατέρι, εισαγγελέας στην περιοχή Ρέτζιο Καλάμπρια, όπου γεννήθηκε η οργάνωση.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Ιταλοί εισαγγελείς σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την επιτυχή «Επιχείρηση Pollino» ενάντια σε μέλη της Ντραγκέτα σε 4 χώρες. [Robin van Lonkhuijsen/ANP/AFP]

Σε συνέχεια των συλλήψεων που έγιναν στις αρχές Δεκεμβρίου 2018, όταν πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη επιχείρηση με τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου ενάντια στη γνωστή ιταλική εγκληματική οργάνωση «Ντραγκέτα», επανερχόμαστε με νέα στοιχεία για τα πλοκάμια της οργάνωσης και δηλώσεις δύο ειδικών, ένας από τους οποίους αναδεικνύει και τη σχέση που υπάρχει με τη χώρα μας.

Η Ντραγκέτα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος παγκοσμίως και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη. Αν μάλιστα ήταν επιχείρηση, αυτή τη στιγμή θα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη της Ιταλίας μετά τη Fiat (Exor), που το 2018 είχε τζίρο 143,43 δισ. ευρώ. Ιταλοί εισαγγελείς εκτιμούν ότι ο τζίρος από δραστηριότητες που σχετίζονται με την Ντραγκέτα είναι κοντά στα 100 δισ. ευρώ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο πραγματικός αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.