
Έρευνα: Πόσο ασφαλείς είναι οι ελληνικές θάλασσες; (Μέρος Β΄)
Το καλοκαίρι τελείωσε για τους περισσότερους από εμάς και μαζί τελείωσαν και τα μπάνια στη θάλασσα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνει ένας απολογισμός λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Δεν θα ασχοληθούμε με οικονομικούς δείκτες απόδοσης της τουριστικής περιόδου, ούτε με τις απώλειες από την πτώχευση της Thomas Cook. Στο προηγούμενο άρθρο μας καταπιαστήκαμε με την ασφάλεια των ελληνικών παραλιών φέτος το καλοκαίρι και με τη ναυαγοσωστική κάλυψη. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάτι αρκετά δυσάρεστο, αλλά πολύ σημαντικό: με τους θανάτους λουόμενων την καλοκαιρινή σεζόν του 2019.
Οι πνιγμοί στην Ελλάδα
Η ιδιαίτερη ακτογραμμή της Ελλάδας, γεμάτη από βραχώδεις κόλπους και απομακρυσμένες παραλίες, δεν βοηθάει την παρουσία ναυαγοσωστών, αφού όπως είδαμε και στο προηγούμενο άρθρο τουλάχιστον 2.622 παραλίες δεν έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες και άρα δεν υπάρχει επιτήρηση. Αν και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρχει παντού κάποιος ειδικά εκπαιδευμένος, για την περίπτωση που συμβεί κάτι, σίγουρα υπάρχει η ανάγκη να χαρακτηριστούν ακόμα περισσότερες παραλίες ως πολυσύχναστες.
![[Λυδία Σιώρη/Eurokinissi] ekwaves4203829.jpg](/sites/default/files/styles/image_ckeditor_small/public/migrated/ekwaves4203829_1.jpg?itok=0etH4LuK)
Δυστυχώς στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των ατόμων που πνίγονται στη