Έρευνα: Πόσο ασφαλείς είναι οι ελληνικές θάλασσες; (Μέρος Β΄)

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας του inside story για την ασφάλεια στις ελληνικές θάλασσες, συγκεντρώνουμε τα νούμερα για τους θανάτους που καταγράφηκαν φέτος και τα «διαβάζουμε» παράλληλα με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, τις ηλικίες των λουομένων, τις ώρες των ατυχημάτων και τις εθνικότητες των θυμάτων.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Το καλοκαίρι τελείωσε για τους περισσότερους από εμάς και μαζί τελείωσαν και τα μπάνια στη θάλασσα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνει ένας απολογισμός λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Δεν θα ασχοληθούμε με οικονομικούς δείκτες απόδοσης της τουριστικής περιόδου, ούτε με τις απώλειες από την πτώχευση της Thomas Cook. Στο προηγούμενο άρθρο μας καταπιαστήκαμε με την ασφάλεια των ελληνικών παραλιών φέτος το καλοκαίρι και με τη ναυαγοσωστική κάλυψη. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάτι αρκετά δυσάρεστο, αλλά πολύ σημαντικό: με τους θανάτους λουόμενων την καλοκαιρινή σεζόν του 2019.

Οι πνιγμοί στην Ελλάδα

Η ιδιαίτερη ακτογραμμή της Ελλάδας, γεμάτη από βραχώδεις κόλπους και απομακρυσμένες παραλίες, δεν βοηθάει την παρουσία ναυαγοσωστών, αφού όπως είδαμε και στο προηγούμενο άρθρο τουλάχιστον 2.622 παραλίες δεν έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες και άρα δεν υπάρχει επιτήρηση. Αν και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρχει παντού κάποιος ειδικά εκπαιδευμένος, για την περίπτωση που συμβεί κάτι, σίγουρα υπάρχει η ανάγκη να χαρακτηριστούν ακόμα περισσότερες παραλίες ως πολυσύχναστες.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.