Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
lena.jpg
Σκηνή από την ταινία Luck by Chance, 2009, σκηνοθεσίας Zoya Akhtar με πρωταγωνιστή τον Hritik Roshan.

Nanny guard στο Μπόλιγουντ

Η 34χρονη Ντενίντα βρέθηκε στην Βομβάη ως συνοδός ασφαλείας ενός Ινδού δισεκατομμυριούχου και της socialite γυναίκας του. Δεν άντεξε πάνω από ένα μήνα. Γύρισε πίσω και αφηγήθηκε την ιστορία της στη Λένα Παπαδημητρίου.
Σκηνή από την ταινία Luck by Chance, 2009, σκηνοθεσίας Zoya Akhtar με πρωταγωνιστή τον Hritik Roshan.

Η αλβανικής καταγωγής Ντενίντα Ζιντζιρία (Denida Zinxiria), που ζει στην Ελλάδα από οκτώ ετών, δουλεύει επισήμως ως συνοδός ασφαλείας –πιο σωστά, «close protection operative» ή «personal protection operative». Είναι από το 2003 ιδρύτρια και CEO της ελληνικής Athena Worldwide και από το 2010 της Nannyguards με έδρα το Ντάλας του Τέξας και γραφείο και στην Αθήνα. Aμφότερες εταιρείες προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες ασφαλείας, εκπαιδεύοντας –αποκλειστικά γυναίκες– συνοδούς και παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας για εταιρείες και ιδιώτες.

Image
dsc_0030_copy.jpg

Η 34χρονη Ντενίντα ήρθε με την οικογένειά της στην Ελλάδα το 1991, όταν ο αδελφός της Χρήστος ήταν μόλις ενός έτους. Η μητέρα της δούλευε ως οικιακή βοηθός, ο πατέρας της έκανε μερεμέτια. Μεγάλωσε στην τρυφηλή Ελλάδα των ’90ς, σπούδασε βοηθός οδοντοτεχνίτη σε ένα ΙΕΚ, πήρε Bachelor στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική και έκανε πολεμικές τέχνες και kickboxing. Μια μέρα, ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό, είδε μια διαφήμιση της πρώτης ελληνικής εταιρείας σωματοφυλάκων. Τους πήρε και τους ρώτησε αν δέχονται γυναίκες. «Μόνο αν αντέχεις τον πόνο» ήταν η απάντηση.

Οι εκπαιδευτές ήταν Ισραηλινοί. Η ίδια μικροκαμωμένη και τότε μόλις 48 κιλά. Σήμερα τους ευγνωμονεί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη