Το στοίχημα της Νάνσι Πελόζι

Η 80χρονη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι η αρχιτέκτονας της πρότασης μομφής εναντίον του Τραμπ που δικάζεται στη Γερουσία. Καθώς είναι σίγουρη η απαλλαγή του προέδρου, το στοίχημα έχει να κάνει με τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Στη συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου, 18 Δεκεμβρίου 2019. Φορά μαύρα για να τονίσει τη σοβαρότητα της στιγμής. [CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Tην περασμένη Τετάρτη, η Νάνσι Πελόζι, φορώντας σομόν ταγέρ, κάθισε σε ένα γραφείο στη Βουλή και άρχισε να υπογράφει τα δύο άρθρα που έθεσαν σε λειτουργία τη διαδικασία της πρότασης μομφής κατά του Τραμπ στο έτερο σώμα του Κογκρέσου, τη Γερουσία. Πήρε από έναν ασημένιο δίσκο ένα στιλό που έφερε το όνομά της και το ακούμπησε πάνω στο έγγραφο, σαν να έγραφε ένα γράμμα από το όνομά της. Μετά πήρε ένα στιλό και έγραψε άλλο ένα γράμμα. Μετά άλλο, κι άλλο. Οι Ρεπουμπλικάνοι φυσούσαν και ξεφυσούσαν. Συνολικά η Νάνσι χρησιμοποίησε τουλάχιστον 30 στιλό από 4 ασημένιους δίσκους. Με το τέλος της διαδικασίας, τα μοίρασε σαν σουβενίρ σε συνεργάτες.

Σκάνδαλο, είπε το Fox News. Ποιος όμως αδικεί την Πελόζι; Αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά στα 231 χρόνια του Συντάγματος των ΗΠΑ που ένας πρόεδρος παραπέμπεται σε δίκη. Και αυτή η παραπομπή είναι σχεδιασμένη και εκτελεσμένη προσωπικά από την 80χρονη βουλευτίνα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.