Η νέα φεστιβαλική σκηνή της Ελλάδας

Καλοκαίρι και μουσικά φεστιβάλ είναι έννοιες ταυτόσημες στην Ελλάδα. Συνομιλήσαμε με τους διοργανωτές πέντε φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, και μεταφέρουμε τις απόψεις τους για τα «μεγάλα ονόματα», την εξωστρέφεια, το κόστος των εισιτηρίων και τις προκλήσεις του κλάδου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
15
'
Στην πλατεία Νερού, το κοινό παρακολουθεί τους Cypress Hill στο Release Athens 2019.

Καταχωρήσεις σε οδηγούς πόλης και περιοδικά. Χορηγούμενες δημοσιεύσεις και εντυπωσιακές φωτογραφίες με φίλτρα στα social media. Ευφάνταστες αφίσες με πηχυαίους τίτλους και εντυπωσιακά γραφιστικά. Είναι καλοκαίρι και είναι παντού. Tα μουσικά φεστιβάλ, αναμφίβολα έχουν ταυτιστεί με τους θερινούς μήνες.

Έχοντας στο μυαλό μου νωπές συναυλιακές αναμνήσεις, αποχωρίζομαι για λίγο το ρόλο του θεατή και μπαίνω στα backstage. Τα ερωτήματά μου πολλά. Τις απαντήσεις ανέλαβαν να μου δώσουν οι διοργανωτές πέντε μουσικών φεστιβάλ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Στη Θεσσαλονίκη Σεπτέμβριος σημαίνει φεστιβάλ

Ζεστό πρωί Πέμπτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατευθύνομαι στα γραφεία της Non Aesthetics. Η ανυπομονησία μου είναι μεγάλη και δεν οφείλεται μόνο στην προσδοκία του air condition. Πολύ περισσότερο ανυπομονώ να μάθω για το βασικό δημιούργημα της εταιρείας, το Reworks Festival.

Οι δύο κεντρικοί διοργανωτές του φεστιβάλ, ο Τάσος Ανθόπουλος και ο Αναστάσης Διόλατζης, ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική για πάνω από είκοσι χρόνια, αρχικά ως ακροατές, έπειτα σαν DJ και τελικά σαν συνιδρυτές του επιτυχημένου μουσικού θεσμού. «Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε άλλο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη», θυμάται ο Αναστάσης. «Θέλαμε να φτιάξουμε έναν θεσμό που να στηρίζει την ηλεκτρονική μουσική, αλλά και εν γένει αυτό που ονομάζουμε contemporary music. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη κοινότητα ακροατών η οποία διψούσε για ένα event αντάξιο του nightlife της πόλης». Το Reworks γίνεται ανελλιπώς κάθε Σεπτέμβριο από το 2005 και βραβεύεται από το ηλεκτρονικό περιοδικό Resident Advisor ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.