Τα πολλά εγκλήματα των Μέρντοκ

Πήρε λιγότερο από τρεις ώρες στους ενόρκους για να καταδικάσουν τον Έλικ Μέρντοκ «της βασιλικής οικογένειας της Νότιας Καρολίνας» για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του. Όμως οι νεκροί της υπόθεσης είναι πολύ περισσότεροι.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Ο Έλικ Μέρντοκ, δεξιά, με τη σύζυγό του και γον μικρότερο γιο του που υποτίθεται δολοφόνησε (ή έβαλε να δολοφονήσουν)..

Ο νότος της Νότιας Καρολίνας είναι ένα μέρος γεμάτο ελικοειδή ποταμάκια, λασπωμένους βάλτους και βαμβακοχώραφα με γκρεμισμένες καλύβες. Kάποτε στα ανοιχτά έπλεαν πειρατές, ενώ στην ακτή λαθρέμποροι πουλούσαν παράνομα κατασκευασμένα οινοπνευματώδη. Σήμερα είναι ένας μέρος όπου οι άνθρωποι κυνηγούν, ψαρεύουν, πίνουν και παίρνουν ναρκωτικά. Τα έλη όμως εξακολουθούν να κρύβουν μυστικά και μηχανορραφίες.

Eδώ ένα όνομα είναι συνώνυμο της δύναμης: Η οικογένεια Μέρντοκ, μια μακρά σειρά νομικών που από το 1910 έχουν στο Χάμπτον το μεγαλύτερο νομικό γραφείο της περιοχής, με ειδίκευση στις δικαστικές διαφορές για σωματικές βλάβες, αλλά υπηρετούν επί τρεις γενιές και ως εισαγγελείς της περιφέρειας που περιλαμβάνει πέντε κομητείες. Είναι πάμπλουτοι, κυρίως όμως είναι πανίσχυροι. Όπως λέει και ένας ντόπιος στο ντοκιμαντέρ Murdaugh Murders: A Southern Scandal του Netflix, οι Μέρντοκ «είναι ο νόμος και η τάξη», έχοντας διασυνδέσεις σε αστυνομικούς, σερίφηδες, δικαστές και νομικούς σε όλη την περιφέρεια. Ένας πολιτειακός νόμος που επέτρεπε στους κατοίκους της Νότιας Καρολίνας να καταθέτουν αγωγή σε οποιαδήποτε κομητεία, ανεξάρτητα από το πού έλαβε χώρα το ατύχημα, οδήγησε στο να χαρακτηριστεί η περιφέρεια «δικαστικό κολαστήριο για τους εναγόμενους». Τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας PMPED των Μέρντοκ έγιναν γνωστά ως «το σπίτι που έχτισε η CSX» από την αγωγή $12,5 εκατ. που κέρδισαν για πελάτη που χτυπήθηκε από τρένο σε διάβαση όπου η ορατότητα δεν ήταν καλή λόγω βλάστησης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.