Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ce2fifa000_1ep4y9.jpg
Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ στην τελετή κλήρωσης για τους ομίλους του Μουντομπάσκετ 2019. [STR/AFP]

Η «ακτινογραφία» του ανανεωμένου Μουντομπάσκετ 2019

Το Μουντομπάσκετ της Κίνας βρίσκεται προ των πυλών και το inside story παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο: από την οικοδέσποινα Κίνα και τις φετινές αλλαγές της FIBA μέχρι την Εθνική Ελλάδας και τα προγνωστικά για τον νικητή.
Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ στην τελετή κλήρωσης για τους ομίλους του Μουντομπάσκετ 2019. [STR/AFP]

Ύστερα από ένα διάστημα απουσίας πέντε ετών (καθότι το τελευταίο Μουντομπάσκετ διεξήχθη στην Ισπανία το 2014), το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης «επιστρέφει» σήμερα 31 Αυγούστου στις οθόνες μας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι μεταξύ Αγκόλας και Σερβίας (10:30 ώρα Ελλάδος), ενώ στις 15:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στη διοργανώτρια Κίνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η οικοδέσποινα Κίνα και οι φετινές αλλαγές της FIBA

Οι υποψηφιότητες για την ανάληψη της διοργάνωσης ξεκίνησαν να υποβάλλονται από τα μέσα περίπου του 2014, ενώ τον Μάρτιο του 2015 οριστικοποιήθηκαν οι δύο τελικοί συνδιεκδικητές: η Κίνα και οι Φιλιππίνες. Τελικά, η Κίνα αναδείχθηκε νικήτρια έναντι των Φιλιππινών στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο Τόκιο τον Αύγουστο του 2015 (με βαθμολογία 14-7) κι έτσι επελέγη ως διοργανώτρια χώρα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ωστόσο, όπως επεσήμανε τον Οκτώβριο του 2018 ο τότε Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, «η Κίνα έχει αποδείξει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 ότι μπορεί να διοργανώσει το αθλητικό γεγονός (σ.σ.: το Μουντομπάσκετ)», την ίδια στιγμή που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν κρύβει τη φιλοδοξία η χώρα του να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη