Μουσείο υπό εξαφάνιση τροφίμων

Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς ρεβίθια, μπανάνες, καφέ ή σοκολάτα; Ένα πρότζεκτ θέλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα τρόφιμα που αντιμετωπίζουν τον αφανισμό σε λίγες μόλις δεκαετίες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'

Το 1826 ο Γάλλος γκουρμίστας δικηγόρος Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (εξού το τυρί Μπριγιά-Σαβαρέν, η φόρμα κέικ Σαβαρέν και το γλυκό Γκατό Σαβαρέν) έγραψε «είμαστε ό,τι τρώμε», υπονοώντας ότι πρέπει να τρώμε υγιεινά. Ήταν η εποχή που την Ευρώπη είχε συνεπάρει η μόδα των εξωτικών φρούτων και λαχανικών που έρχονταν με καράβια από τις άκρες του κόσμου.

Δύο αιώνες αργότερα, οι παγκόσμιες απαιτήσεις των καταναλωτικών κοινών και η κλιματική αλλαγή οδηγούν κάποια τρόφιμα στο χείλος της εξαφάνισης, όπως καταγράφει το online πρότζεκτ Museum of Endangered Foods του σχεδιαστικού γραφείου Sharp & Sour (Μαδρίτη, Ουτρέχτη).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.