Εφημερίδες και κορονοϊός: Πόσο επιστημονική είναι η ενημέρωσή μας;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στα πρωτοσέλιδα τεσσάρων μεγάλων εφημερίδων, η επιστήμη δεν κατέχει τη θέση που της αξίζει εν μέσω πανδημίας στον δημοσιογραφικό λόγο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
12
'

Η ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα υγείας και ιατρικής είναι σπουδαίο καθήκον της δημοσιογραφίας, η οποία μεσολαβεί ανάμεσα στους επιστήμονες και το –ανεκπαίδευτο στη συντριπτική του πλειοψηφία– ευρύ κοινό, για να μεταφέρει στο δεύτερο χρήσιμες για τη ζωή του πληροφορίες. Τον ρόλο αναλαμβάνει η επονομαζόμενη «Δημοσιογραφία της Επιστήμης», που αποκτά μεγάλη σημασία σε περιόδους υγειονομικών κρίσεων, όπως είναι η πανδημία του κορονοϊού που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα από τις αρχές του 2020 μέχρι και σήμερα. Η επιρροή των ΜΜΕ σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους αποδεικνύεται τεράστια, αφού με τον τρόπο που επιλέγουν να ιεραρχήσουν τη θεματολογία τους, ουσιαστικά καθορίζουν τι θα συζητηθεί ευρέως στην κοινωνία. Έτσι τα μέσα επηρεάζουν τόσο τις ατομικές επιλογές των πολιτών στο ζήτημα της πανδημίας, όσο και τον βαθμό μαζικής υιοθέτησης από τον γενικό πληθυσμό των επιθυμητών υγειονομικών συμπεριφορών για την αντιμετώπισή της.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.