Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
cover-may.jpg
Γκραφίτι των Ben Slow και Carl Cashman στο Κάμντεν Τάουν. [duncan c/flickr]

Η μικρή Τερέζα που δεν πατάει το τέζα

Η Βρετανή πρωθυπουργός παλεύει με πείσμα να γλιτώσει την «εντυπωσιακότερη εκπαραθύρωση αρχηγού στην ιστορία του Συντηρητικού Κόμματος».
Γκραφίτι των Ben Slow και Carl Cashman στο Κάμντεν Τάουν. [duncan c/flickr]

Ο πατέρας της Τερέζα Μέι ήταν εφημέριος στην κωμόπολη του Γουίτλεϊ, έξω από την Οξφόρδη. Οι κάτοικοι τον θυμούνται ως έναν σοβαρό κληρικό, αφοσιωμένο στην κοινότητά του. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1980 και η 25χρονη μοναχοκόρη του επιφορτίστηκε με το καθήκον να μαζέψει τα πράγματά του. Όταν έφτασε στο Γουίτλεϊ από το Λονδίνο, όπου πια ζούσε ως ανερχόμενο στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, φιλοξενήθηκε από δύο ενορίτισσες, τις αδερφές Ντόροθι και Τζόις Γούιβερεϊ.


Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις το άρθρο; Άκουσε το podcast από τον Θύμιο Τζάλλα:

Περισσότερα inside podcasts εδώ.


Καθώς κουβέντιαζαν ένα βράδυ, η Τζόις παρατήρησε ότι η Τερέζα ήταν ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένη. «Φυσικά και είμαι. Μία μέρα θα γίνω πρωθυπουργός», απάντησε εκείνη. «Αρχικά πιστέψαμε ότι αστειευόταν, αλλά από το ύφος της καταλάβαμε ότι το εννοούσε», είπε αργότερα η αδελφή Γούιβερεϊ.

Με δυο λόγια

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πίεση προς την Τερέζα Μέι με αφορμή το Brexit έχει κορυφωθεί. Συντηρητικοί βουλευτές μαζεύουν υπογραφές για να την απομακρύνουν, oι χρηματοδότες του κόμματος απειλούν ότι θα πάψουν να την υποστηρίζουν, ενώ το ιστορικό περιοδικό των Τόρις, The Spectator, την κάλεσε να φύγει αν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη