Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
covermet.jpg

Το Μεταξουργείο στους ρυθμούς του καρναβαλιού

Ενθουσιώδεις μασκαράδες με τύμπανα, γονείς με τα παιδιά τους στους ώμους, ξένοιαστοι πρόσφυγες και μετανάστες: το ένατο καρναβάλι της πιο ζωντανής συνοικίας του κέντρου συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσμου.

Τα αυτοκίνητα στη οδό Θερμοπυλών είναι μπλοκαρισμένα από ώρα, αλλά παρά την μεγάλη αναμονή δεν ακούγεται ούτε μία κόρνα. Καρφωμένα στην άσφαλτο περιμένουν υπομονετικά, με ένα λεωφορείο 035 ανάμεσά τους, και τα παράθυρα ανοιχτά. Ορισμένοι οδηγοί και συνοδηγοί βγάζοντας βίντεο από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους.

Μπροστά τους, οι μασκαράδες χορεύουν δίχως να δίνουν σημασία στην παγωμένη κυκλοφορία ή τα βλέμματα των περαστικών που βρέθηκαν σε αυτό το σημείο της πόλης σήμερα. Πολλοί κρατούν μπύρες και πλαστικά μπουκάλια με κρασί και τσίπουρο, από τα οποία πίνουν και κερνούν τους διπλανούς τους. Αρκετοί ελίσσονται συνοδεία των φωτογραφικών τους μηχανών σε αέναη αναζήτηση της τέλειας λήψης. Κι άλλοι δίνουν τον ρυθμό για τους πρώτους και τους δεύτερους εξίσου, χτυπώντας ανά ομάδες ρυθμικά κρουστά διαφόρων μεγεθών.

Image
07.jpg

Η μουσική συνεχίζεται, το ίδιο και οι εκστασιασμένες φωνές. Έτσι, όταν πια δημιουργείται ένα άνοιγμα ανάμεσα στον κόσμο για να περάσουν τα αυτοκίνητα, έχει περάσει τόση ώρα που οι μηχανές ακούγονται μία-μία να ανάβουν ξανά.

Στο DIY όλοι χωρούν

«Φέτος είναι η ένατη χρονιά που λαμβάνει χώρα το καρναβάλι», λέει η Χριστίνα, που σπουδάζει φωτογραφία και κατοικεί στο Μεταξουργείο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη