Στη μεταμεσονύκτια γραμμή 500

Ανεβήκαμε στο λεωφορείο 500 και ακολουθήσαμε τη διαδρομή του από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά. Γνωριστήκαμε με τους επιβάτες, μάθαμε τις ιστορίες τους και είδαμε την Αθήνα από μιαν άλλη σκοπιά. Με την ησυχία που επιτρέπει τον αναστοχασμό για τους δρόμους, τα κτίρια, τις κρυφές γωνιές και τις μορφές που κυκλοφορούν μετά τα μεσάνυχτα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
500 rulez Athens by night.

Σαββατόβραδο στο Μοναστηράκι, λίγο μετά τη μία. Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι από κόσμο. Άνθρωποι που κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, “ήρωες” που παίζουν σε διαφορετικά δράματα αλλά μοιράζονται το ίδιο σκηνικό, μια πλατεία που διεκδικείται ταυτόχρονα από την Κοίμηση της Θεοτόκου και το παλιό Τζαμί Τζισδαράκη.

Βρισκόμαστε στη στάση Μοναστηράκι, λίγα μέτρα από την συμβολή της οδού Αθηνάς με την Ερμού. Εκεί έχουν ήδη μαζευτεί καμιά δεκαριά άτομα, που σήμερα είπαν να γυρίσουν σπίτι νωρίς και περιμένουν το 500, τη νυχτερινή γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά με την οποίαν επρόκειτο να περάσουμε το σαββατόβραδό μας. Οι περισσότεροι σκρολάρουν στο κινητό τους, τραβούν φωτογραφίες για χάρη του Instagram ή μιλούν μεταξύ τους σε πηγαδάκια, την ώρα που οι κεραυνοβολημένοι της παρέας έχουν πέσει με τα μούτρα στον έρωτα και του δίνουν να καταλάβει. Που και που οι υπόλοιποι singles ρίχνουμε καμιά κλεφτή ματιά “χωρίς αύριο”, όταν κάποιος περαστικός μας τραβάει την προσοχή. 

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.