Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cepikrodafnesaz_img_0606.jpg
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ «Πικροδάφνες».

Μέσα στις «Πικροδάφνες»

Ένα προσωπικό κείμενο της Ελίζας Τριανταφύλλου για το νέο ντοκιμαντέρ της τρανς ακτιβίστριας Πάολας Ρεβενιώτη και της ομάδας της, στην οποία συμμετέχει. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ «Πικροδάφνες».

Πάολα: «Κορίτσια δεν θα ωραιοποιούμε τα πράγματα, τα λέμε όπως ήτανε».
Εύα: «Ναι, χύμα ρε παιδί μου, έτσι όπως ήτανε».
Μπέττυ: «Χύμα και τσουβαλάτα».

Αυτές ήταν οι πρώτες και μοναδικές οδηγίες πριν ξεκινήσει το γύρισμα εκείνο το βράδυ στη Συγγρού. Το κόστος της παραγωγής, υποτυπώδες. Κάποια ευρώ για τα έξοδα εκείνης της βραδιάς (νερά, φαγητό, βενζίνες) και αυτά που συγκεντρώσαμε σε πάρτι ενίσχυσης που έκανε η ομάδα μας περίπου ένα χρόνο μετά στο Amoqa στην Ομόνοια (τότε), για καλύψουμε την αμοιβή για το μοντάζ και άλλα απαραίτητα έξοδα.

Image
gyrismataaz_img_0542.jpg
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Πικροδάφνες».
Οι Πικροδάφνες στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Δυόμισι χρόνια μετά τα πρώτα γυρίσματα και σχεδόν έναν χρόνο με τα σινεμά κατά κύριο λόγο κλειστά λόγω πανδημίας, η νέα δουλειά της Paola Team Documentaries θα προβληθεί στον θερινό κινηματογράφο Σταύρος Τορνές στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ζωντανή προβολή θα γίνει αύριο, Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., και ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμο online έως και την Κυριακή για όποιον θέλει να το δει.

Οι Πικροδάφνες είναι μία βόλτα στην νυχτερινή Αθήνα μέσα από τα μάτια των τριών εμβληματικών τρανς. Σημείο συνάντησης ήταν οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός –

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη