Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κατηγορία:
Guest Editor:
melissa.jpg

«Πάντα την πληρώνουν τα παιδιά»

Η Ματούλα Δούκα, πρώην φιλοξενούμενη του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», μας μιλάει για τη δύσκολη παιδική της ηλικία, τις εμπειρίες της στο ίδρυμα και τα εφόδια που της έδωσαν οι άνθρωποι του ιδρύματος, ώστε να γίνει μία αυτόνομη και δυναμική γυναίκα.

«Για εμένα, όταν δεν ζητάς συγνώμη μετά από τόσα χρόνια, δεν αξίζεις. Πες τη συγγνώμη κι ας μην την εννοείς, απλώς να την ακούσω. Κανείς δεν μου έχει ζητήσει συγγνώμη, να σου πω την αλήθεια».

Τα παιδικά χρόνια

Η Ματούλα γεννήθηκε το 1997. Οι γονείς της χώρισαν πριν καν γεννηθεί, κι οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές. Σε ηλικία ενός μόλις έτους, η μητέρα της την παράτησε έξω από την πόρτα του σπιτιού της κι έφυγε σε γειτονικό σπίτι. Η Ματούλα έμεινε μόνη να περιμένει τον πατέρα της, ο οποίος ερχόταν κάθε μέρα από την Καστοριά, μετά τη δουλειά του, για να τη δει.

«Είχα πάντα στο μυαλό μου ότι ένα παιδί είναι βασικότερο να έχει την υποστήριξη της μητέρας. Δηλαδή, εμένα αυτό πολλές φορές μου λείπει. Ειδικά όταν ήμουν μικρότερη. Ήθελα, αρχικά, να μάθω πως είναι εξωτερικά, δεν ήξερα καν πώς μοιάζει. Είναι άσπρη; Eίναι μαύρη; Eίναι κοκκινομάλλα; Δεν ήξερα».

Όπως μου εξηγεί η Ματούλα, μετά από αυτό ο πατέρας της πήρε την επιμέλειά της. Η Ματούλα μετακόμισε στην Καστοριά, όπου ζούσε πλέον με τη γιαγιά και τον παππού της. Στο σπίτι των παππούδων ζούσαν ο μπαμπάς της, ο οποίος πηγαινοερχόταν λόγω δουλειάς, κι οι δύο αδελφοί του. Ο ένας τη βοηθούσε. Ο άλλος, ο οποίος ήταν χρήστης, την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη