Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Multaka περιηγούνται στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.
Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Multaka περιηγούνται στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

«Μέχρι το Multaka νόμιζα ότι Ελλάδα είναι μόνο η Ομόνοια και το καμπ»

Ριζοσπαστικό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά με άδηλο μέλλον, το πρόγραμμα διαπολιτισμικών περιηγήσεων Multaka, με οικοδεσπότες πρόσφυγες και μετανάστες, έγινε για αρκετούς μήνες ένα γόνιμο σημείο συνάντησης, χωρίς όμως να έχει εξαντλήσει ούτε στο ελάχιστο τις δυνατότητές του.
Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Multaka περιηγούνται στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

«Τη σημασία του Multaka την κατάλαβα πραγματικά όταν ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά, 23 χρονών σήμερα, μου είπε: “Είχα διαβάσει πολλά για την ιστορία της Ελλάδας, αλλά από τότε που ήρθα, Ελλάδα ήταν για μένα μόνο η Ομόνοια και τα καμπ· πρώτα αυτό στον Έβρο και μετά στη Μαλακάσα. Αυτό και τέλος”. Ήταν συγκλονιστικό». Ο Χάντι από το Αφγανιστάν, από το 2018 στη χώρα μας, σε έναν πρωτόγνωρο ρόλο «υποδεχόταν» επί μήνες πρόσφυγες και μετανάστες, σε σημαντικά πολιτιστικά τοπόσημα της Αθήνας. «Όχι ως ξεναγός», ξεκαθαρίζει από την αρχή της κουβέντας. Ως διαπολιτισμικός περιηγητής του προγράμματος Multaka, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Τι είναι το Multaka

Το πρόγραμμα «Multaka: Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη στενή συνεργασία τριών φορέων, του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ ΑΕ ΟΤΑ) και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Πρόγραμμα 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (75% κοινοτικοί πόροι, 25% εθνικοί). Μέσω αυτού, παλιοί και νέοι κάτοικοι της πόλης, καθώς και επισκέπτες, συμμετείχαν για περίπου 10

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη