Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
mega03.jpg

MEGA: Ακόμα και οι μεγάλοι πέφτουν

Την απάντηση στο ερώτημα αν θα κλείσει το MEGA, δεν την έχουμε. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως το μέγεθος και οι φιλοδοξίες του καναλιού, σε συνδυασμό με τη σφοδρότητα της κρίσης, επέφεραν χτυπήματα που κλόνισαν τον πάλαι ποτέ δυνατό παίκτη της ελληνικής τηλεόρασης. Και ο λογαριασμός μπορεί να έρθει και σε μας.

Οι εταιρείες μπορούν να λειτουργήσουν για κάποια χρόνια με ζημιές, υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτουν τις απώλειες με χρηματοδότηση, είτε από τους μετόχους είτε από τις τράπεζες. Χωρίς αυτές τις ενέσεις ρευστού, είναι δύσκολο να επιβιώσει επί μακρόν μια εταιρεία που δεν σημειώνει κέρδη.

Ο λόγος για την Τηλέτυπος ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του μέχρι πρότινος μεγαλύτερου σε τηλεθέαση καναλιού της χώρας, MEGA Channel, η οποία μετά από έξι χρόνια ελλειμμάτων (ζημιών) αντιμετωπίζει το φάσμα της αναστολής των εργασιών της. Καθώς το MEGA είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο, έχει δημοσιευμένους ισολογισμούς κι έτσι είναι το μοναδικό για το οποίο μπορούμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα σε σχέση με όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Το MEGA σε αριθμούς

Το σύνολο των δανείων της Τηλέτυπος, σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, είναι 116 εκατ. ευρώ (30/9/2015). Ενδεικτικά το 2011 ήταν 120,3 εκατ. ευρώ ενώ το 2013 είχε αυξηθεί στα 124,6 εκατ.

Το χρέος αυτό δεν είναι εξωφρενικά υψηλό. Όμως, το στοιχείο που οδήγησε σε ασφυξία είναι η σημαντική επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, των εσόδων δηλαδή του καναλιού, από διαφημίσεις και άλλες πηγές. Η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη