Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cover2.jpg
H Tζόνι στην έρημο του Λας Βέγκας.

Η Τζόνι Μίτσελ στα Μάταλα

Για τέσσερις μήνες έζησε σε μια σπηλιά της Κρήτης και φεύγοντας έγραψε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της για ένα αγόρι.
H Tζόνι στην έρημο του Λας Βέγκας.

Ήταν αρχές του 1970. H Τζόνι Μίτσελ μόλις είχε χωρίσει από τον Γκράχαμ Νας (από τους Crosby, Stills, Nash & Young) και ήθελε να ξεφύγει για λίγο από την Αμερική, αλλά και την ξαφνική διασημότητα που της είχαν χαρίσει οι πολύ επιτυχημένες πρώτες της δισκογραφικές δουλειές. Βρήκε προσωρινό καταφύγιο στην χίπικη κοινότητα στα Μάταλα της Κρήτης, ανάμεσα σε ελεύθερα πνεύματα από όλο τον κόσμο που είχαν κάνει τις σπηλιές σπίτι τους.

Image
matalacrete1970s1.jpg

Σήμερα, στα Μάταλα όλοι θυμούνται το πέρασμά της από εκεί και δεν υπάρχει ντοκιμαντέρ, δημοσίευμα ή δημόσια συζήτηση για τους χίπις σε αυτό το μικρό κομμάτι της νότιας Ευρώπης που να μην αναφέρει το όνομά της. Η Μίτσελ στο τραγούδι Carey απαθανάτισε όχι μόνο τη σχέση της με τον νεαρό Κάρι Ράντιτζ, αλλά και το σκηνικό που την φιλοξένησε. Η ταβέρνα Mermaid, ο ζεστός σιρόκος από την Αφρική και το φεγγάρι πάνω από τα Μάταλα τραγουδιούνται ακόμα σε όλον τον κόσμο.

Τις συνθήκες που την έφεραν στην Ελλάδα διηγήθηκε η Καναδή τραγουδίστρια σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal: «Όταν χωρίσαμε με τον Γκράχαμ ήμουν πραγματικά πάρα πολύ στεναχωρημένη. Πίστευα στη σχέση και ξαφνικά τελείωσε, οπότε ξαφνικά αμφισβητούσα τον ίδιο μου τον εαυτό. Επιπλέον, έχασα σχεδόν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη