Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
mara.jpg
[FILIPPO MONTEFORTE / AFP]

Ο Μαραντόνα στη Νάπολη

Δεν υπάρχει ισοδύναμο για το γαργαντουικό πάθος με το οποίο λατρεύτηκε στην Νάπολη τα επτά χρόνια που έπαιξε εκεί.
[FILIPPO MONTEFORTE / AFP]

Το καλοκαίρι του 1984 ήταν σαφές ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει. Η Μπαρτσελόνα, που σε μια μεταγραφή-ρεκόρ είχε πληρώσει δύο χρόνια πριν 7,6 εκατ. δολάρια στην Μπόκα Τζούνιορς για να τον αποκτήσει, δεν άντεχε άλλο τον Ντιέγκο –ήταν εξαίρετος ποδοσφαιριστής, δεν υπήρχε κάτι που να μην μπορεί να κάνει με την μπάλα, όμως ήταν πια ένα κινούμενο ηφαίστειο.

Ο Μαραντόνα δεν ήταν ευτυχισμένος στην Καταλονία. Τον Σεπτέμβριο του 1983 ένα βάρβαρο τάκλιν του Άντονι Γκοϊκοετσέα, γνωστού και ως «Χασάπη του Μπιλμπάο», έγινε αιτία να μείνει τρεις μήνες εκτός γηπέδων με σπασμένο αστράγαλο (αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Γκόικο κράτησε τα παπούτσια που φορούσε στον αγώνα σε γυάλινη προθήκη).

Ο Μαραντόνα είχε μόλις αναρρώσει από ηπατίτιδα και αυτό προσέθεσε ένταση στην ήδη φορτισμένη λατινοαμερικάνικη ψυχή του. Όταν συνειδητοποίησε ότι η ομάδα του είχε κρατήσει το διαβατήριό του και δεν τον άφηνε να ταξιδέψει στην Αργεντινή για να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι προς τιμή ενός παλαίμαχου, διέλυσε ένα κύπελλο στα γραφεία της.

Επιπλέον, ο Μαραντόνα είχε κάνει κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις στη Βαρκελώνη που αποδείχτηκαν αποτυχία. Όχι μόνο έχασε το κεφάλαιό του, αλλά κατέληξε και χρεωμένος. Την ίδια στιγμή, η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη