Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο & Φωτογραφίες:
ceposs3manolada.jpg
Τα παραπήγματα στα οποία ζουν κάποιοι εργαζόμενοι στα χωράφια της Νέας Μανωλάδας.

Μανωλάδα: Οι υποσχέσεις της υπουργού Εργασίας, που εξελίχθηκαν σε ...απελάσεις

Τον Ιούνιο του 2018, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου επισκέφθηκε τους πυρόπληκτους μετανάστες που εργάζονταν στα χωράφια της Μανωλάδας και τους υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση και επανέκδοση των εγγράφων που έχασαν στη φωτιά που έκαψε τον καταυλισμό τους. Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι από αυτά, αλλά προωθούνται μαζικές απελάσεις.
Τα παραπήγματα στα οποία ζουν κάποιοι εργαζόμενοι στα χωράφια της Νέας Μανωλάδας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10:00 το πρωί της 7ης Ιουνίου 2018, στον καταυλισμό από αυτοσχέδια παραπήγματα, που οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές είχαν φτιάξει στη Νέα Μανωλάδα. Παρά την προσπάθεια της πυροσβεστικής, η φωτιά κατέκαψε τον καταυλισμό όπου διέμεναν περίπου 500 εργάτες γης που απασχολούνταν στη συγκομιδή φράουλας και εκείνη την ώρα δούλευαν στα χωράφια. Μαζί με τα καταλύματα, έγιναν στάχτη έγγραφα, χρήματα, ρούχα και ό,τι άλλο υπήρχε εκεί.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Την επόμενη κιόλας ημέρα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό, Νάσο Ηλιόπουλο (σήμερα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων) επισκέφτηκαν την περιοχή. Μαζί συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, και του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου διοικητικά υπάγεται η Νέα Μανωλάδα, και συνομίλησαν με τους πυρόπληκτους μετανάστες με τη βοήθεια διερμηνέων.

«Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε το συμβάν της πυρκαγιάς στον καταυλισμό των εργατών γης στην Μανωλάδα, ήλθαμε από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συντονίσουμε τους αρμόδιους φορείς και να δούμε τι μπορεί να κάνει το κράτος, ώστε να ανακουφίσει αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πληγεί από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη