Από πού σχεδιάζει η Ελλάδα να αντλήσει ενέργεια στο μέλλον;

Έχει η Ελλάδα μακροχρόνιο ενεργειακό προγραμματισμό; Και αν όχι, είναι η μόνη; Ποιους στόχους θα μπορούσε να έχει με βάση τις ανάγκες και τις οικονομικές της δυνατότητες, και αξίζουν οι τιμές του ρεύματος στη χώρα ώστε να επενδύσει κάποιος τα χρήματά του; Οι παράγοντες είναι τόσοι που η εξίσωση μοιάζει άλυτη.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'
[Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού]

Σήμερα παρουσιάζουμε το τέταρτο και τελευταίο από τα θέματα που ψήφισαν οι συνδρομητές μας στην εκδήλωση #YourStory, που έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 16η Μαΐου. Ο Τάσος Κρομμύδας με την πρότασή του για την ύπαρξη ή όχι μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού στη χώρα συγκέντρωσε τις ψήφους του κοινού και πήρε τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του. Ο Τάσος Τέλλογλου ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε.


Στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, το οροπέδιο που ορίζεται από την Κοζάνη, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα, δουλεύουν όλοι καθώς μπαίνει ο χειμώνας σαν να μην υπάρχει άλλη πηγή ενέργειας στη χώρα παρά μόνον ο λιγνίτης. Οι μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ είναι στο φουλ, καθώς το ρεύμα στις γειτονικές χώρες είναι πανάκριβο και η εταιρεία είναι η μοναδική ανάμεσα στους παραγωγούς ενέργειας που είναι υποχρεωμένη, καθώς είναι δημόσια, να δίνει ρεύμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.