Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cedei.jpg
[Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού]

Από πού σχεδιάζει η Ελλάδα να αντλήσει ενέργεια στο μέλλον;

Έχει η Ελλάδα μακροχρόνιο ενεργειακό προγραμματισμό; Και αν όχι, είναι η μόνη; Ποιους στόχους θα μπορούσε να έχει με βάση τις ανάγκες και τις οικονομικές της δυνατότητες, και αξίζουν οι τιμές του ρεύματος στη χώρα ώστε να επενδύσει κάποιος τα χρήματά του; Οι παράγοντες είναι τόσοι που η εξίσωση μοιάζει άλυτη.
[Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού]

Σήμερα παρουσιάζουμε το τέταρτο και τελευταίο από τα θέματα που ψήφισαν οι συνδρομητές μας στην εκδήλωση #YourStory, που έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 16η Μαΐου. Ο Τάσος Κρομμύδας με την πρότασή του για την ύπαρξη ή όχι μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού στη χώρα συγκέντρωσε τις ψήφους του κοινού και πήρε τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του. Ο Τάσος Τέλλογλου ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε.


Στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, το οροπέδιο που ορίζεται από την Κοζάνη, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα, δουλεύουν όλοι καθώς μπαίνει ο χειμώνας σαν να μην υπάρχει άλλη πηγή ενέργειας στη χώρα παρά μόνον ο λιγνίτης. Οι μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ είναι στο φουλ, καθώς το ρεύμα στις γειτονικές χώρες είναι πανάκριβο και η εταιρεία είναι η μοναδική ανάμεσα στους παραγωγούς ενέργειας που είναι υποχρεωμένη, καθώς είναι δημόσια, να δίνει ρεύμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Παράγοντες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα
Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειαςΔΕΗ
Protergia
Elpedison Ενεργειακή
Ήρων
Κόρινθος Power
Αλουμίνιον της Ελλάδος
Ελληνικά Πετρέλαια
Motor Oil Hellas
Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στη λιανικήΔΕΗ
Protergia
Elpedison
Ήρων
Watt + Volt
Κ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη