Το λούνα παρκ του τρόμου

Το Action Park άνοιξε το 1978 στο Νιου Τζέρσεϊ, με την υπόσχεση να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του. Αρκεί να μην τραυματίζονταν πολύ σοβαρά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'

Τα παιχνίδια ήταν τόσο επικίνδυνα και η ασφάλεια τόσο ανύπαρκτη, που άνθρωποι τραυματίζονταν καθημερινά, ενώ στα 18 χρόνια που έμεινε ανοιχτό, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Action Park. Παρόλα αυτά, η Generation X του Νιου Τζέρσεϊ θυμάται με κάποια νοσταλγία το ψυχαγωγικό πάρκο, όπου μέρος της ευχαρίστησης ήταν η αίσθηση της επιβίωσης, ένα τελετουργικό ενηλικίωσης που με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπάρξει.

Ανάμεσα στα πιο αιματοβαμμένα του παιχνίδια, ήταν μια κλειστή νεροτσουλήθρα που περιλάμβανε στροφή 360 μοιρών, αμαξάκια χωρίς φρένα, μια πισίνα τεχνητών κυμάτων όπου οι ναυαγοσώστες έπρεπε να σώζουν δεκάδες άτομα την ημέρα. Όχι τυχαία, γρήγορα έγινε γνωστό ως «Accident Park», το πιο επικίνδυνο πάρκο των ΗΠΑ. Το ντοκιμαντέρ του HBO Class Action Park αφηγείται την ιστορία του, αλλά αναφέρεται και στις ύποπτες συμφωνίες που επέτρεψαν στο Action Park να λειτουργήσει για πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Αναμφισβήτητα επιτρέπει μια κλεφτή ματιά στο πνεύμα της εφηβείας στα 80s, χωρίς αυστηρούς κανονισμούς στα πάντα, χωρίς υπερπροστατευτικούς γονείς και ενίοτε, χωρίς την αίσθηση του κινδύνου.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.