Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover.jpg
Η Ganna Walska περιποιείται μια Κνιφόφια Φλαμένκο, 1955.

Lotusland: Το θαύμα της φάλτσας σοπράνο

Μοιραία γυναίκα, ατάλαντη τραγουδίστρια, σύζυγος εκατομμυριούχων κατά συρροή. H Γκάνα Βάλσκα έγραψε τελικά ιστορία δημιουργώντας τον δικό της επίγειο παράδεισο στην Καλιφόρνια.
Η Ganna Walska περιποιείται μια Κνιφόφια Φλαμένκο, 1955.

Η Χάννα Πούατς, όπως ήταν το αληθινό της όνομα, γεννήθηκε το 1887 στο Μπρεστ-Λιτόφσκ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας σε μια οικογένεια της μεσαίας τάξης. Στην αυτοβιογραφία της Always room at the top (που μάλλον ωραιοποιεί πολλές καταστάσεις), περιγράφει αναλυτικά πώς από το ταπεινό της ξεκίνημα από το ρωσοκρατούμενο κομμάτι της Πολωνίας, έγινε διεθνής προσωπικότητα συλλέγοντας φυτά, κοσμήματα και πάμπλουτους άνδρες.

Image
765174404338914460_p917_i2_w1902.jpg

Το 1906, στην τρυφερή ηλικία των 19, η Βάλσκα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη όπου έχει μετακομίσει η οικογένειά της. Εκεί, σε έναν χορό o τσάρος την επιλέγει ως την ομορφότερη της βραδιάς και ζητά από έναν ζωγράφο να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της. Ο πίνακας είναι γνωστός ως Το πορτρέτο του τσάρου.

Image
ganna-930x677.jpg

Αν και έχει ανατραφεί με αυστηρές καθολικές αρχές, η Χάννα πριν κλείσει τα είκοσι κλέβεται με τον Ρώσο κόμη Αρκάδιο ντ’Άινγκχορν. Μένουν μόνο δύο χρόνια μαζί καθώς, σύμφωνα με την ίδια, δεν άντεχε άλλο να υποκρίνεται την υπάκουη σύζυγο, ούτε μπορούσε να ανεχθεί την αγάπη του κόμη στο αλκοόλ και τα ξενύχτια.

Η Χάννα δεν έκρυψε ποτέ ότι αγαπούσε την πολυτελή ζωή και η επόμενη κίνησή της είναι σχεδιασμένη με προσοχή. Το 1915, προσπαθώντας να συγκινήσει τον δεύτερο πλουσιότερο άνδρα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη