Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
mandel3.jpg

Ο άνθρωπος που κέρδισε το λόττο 14 φορές

Ο λογιστής Στέφαν Μαντέλ κατάφερε να παίξει ενάντια στις πιθανότητες, χρησιμοποιώντας το απλούστερο σύστημα όλων – και έγινε η αιτία να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού για πάντα.

Λέγεται ότι οι πιθανότητες να σε χτυπήσει κεραυνός έναντι του να κερδίσεις το λόττο είναι 4 προς 1. Επίσης λέγεται ότι οι πιθανότητες να κερδίσεις το λόττο γενικά είναι μία στο εκατομμύριο – ή μία στα 292 εκατομμύρια, στην περίπτωση του αμερικάνικου Powerball, που μοιάζει με το Τζόκερ. Ο Στέφαν Μαντέλ κατάφερε να παρακάμψει τις απαισιόδοξες προβλέψεις της στατιστικής και κέρδισε συνολικά 14 φορές, παίζοντας απόλυτα νόμιμα και σύμφωνα με τους κανόνες. Τουλάχιστον με τους κανόνες που υπήρχαν πριν εμφανιστεί εκείνος.

Η περίπτωσή του έγινε γνωστή το 1992, όταν κέρδισε το λόττο της πολιτείας της Βιρτζίνια. Τις ημέρες μετά την κλήρωση των έξι τυχερών αριθμών, οι αρχές βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν ανακάλυψαν ότι ένας άνθρωπος ήταν ο μοναδικός νικητής του τζακ ποτ των 27 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είχε κερδίσει επιπλέον 6 φορές στη δεύτερη κατηγορία νικητών, 132 στην τρίτη και 135 μικρότερης απόδοσης θέσεις, ποσά που στο σύνολό τους έφταναν τις επιπλέον 900.000 δολάρια. Ακολούθησε η αποκάλυψη μιας πολύ πρωτότυπης ιστορίας στα χρονικά της λοταρίας, η οποία περιλάμβανε χιλιάδες διεθνείς επενδυτές, δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές και ένα μαθηματικό μυαλό που οργάνωσε τα πάντα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη