Ο άνθρωπος που κέρδισε το λόττο 14 φορές

Ο λογιστής Στεφάν Μάντελ κατάφερε να παίξει ενάντια στις πιθανότητες, χρησιμοποιώντας το απλούστερο σύστημα όλων –και έγινε η αιτία να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού για πάντα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'

Λέγεται ότι οι πιθανότητες να σε χτυπήσει κεραυνός έναντι του να κερδίσεις το λόττο είναι 4 προς 1. Επίσης λέγεται ότι οι πιθανότητες να κερδίσεις το λόττο γενικά είναι μία στο εκατομμύριο – ή μία στα 292 εκατομμύρια, στην περίπτωση του αμερικάνικου Powerball, που μοιάζει με το Τζόκερ. Ο Στεφάν Μαντέλ κατάφερε να παρακάμψει τις απαισιόδοξες προβλέψεις της στατιστικής και κέρδισε συνολικά 14 φορές, παίζοντας απόλυτα νόμιμα και σύμφωνα με τους κανόνες. Τουλάχιστον με τους κανόνες που υπήρχαν πριν εμφανιστεί εκείνος.

Η περίπτωσή του έγινε γνωστή το 1992, όταν κέρδισε το λόττο της πολιτείας της Βιρτζίνια. Τις ημέρες μετά την κλήρωση των έξι τυχερών αριθμών, οι Αρχές βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν ανακάλυψαν ότι ένας άνθρωπος ήταν ο μοναδικός νικητής του τζακ ποτ των 27 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είχε κερδίσει επιπλέον 6 φορές στη δεύτερη κατηγορία νικητών, 132 στην τρίτη και 135 μικρότερης απόδοσης θέσεις, ποσά που στο σύνολό τους έφταναν τις επιπλέον 900 χιλιάδες δολάρια. Ακολούθησε η αποκάλυψη μιας πολύ πρωτότυπης ιστορίας στα χρονικά της λοταρίας, η οποία περιλάμβανε χιλιάδες διεθνείς επενδυτές, δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές και ένα μαθηματικό μυαλό που οργάνωσε τα πάντα από την άλλη άκρη του κόσμου. Το σύστημά του, απλούστατο: έπαιξε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.