Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
lorena.jpg

Λορένα

Η ιστορία της Λορένα Μπόμπιτ, που το 1994 έκοψε το μόριο του κακοποιητικού συζύγου της, στα χρόνια του #metoo απασχολεί και πάλι τα Μέσα. Αυτή τη φορά όπως της αξίζει.

Πριν από 25 χρόνια, η Λορένα και ο Τζον Μπόμπιτ έγιναν διάσημοι όταν η αυλαία στον εφιαλτικό τους γάμο έπεσε με τον πιο δραματικά γκροτέσκο τρόπο. Ήταν 23 Ιουνίου του 1993, όταν η κακοποιημένη σύζυγος, έχοντας υποστεί τα πάνδεινα από τον βίαιο άνδρα της, μετά από έναν ακόμα βιασμό πήρε ένα κουζινομάχαιρο και έκοψε το μόριό του.

Η ιστορία απασχόλησε τα μίντια σε πρωτοφανή έκταση. Οι χαρακτήρες, η δίκη, οι λεπτομέρειες για τον έγγαμο βίο τους και κυρίως η σοκαριστική κατάληξη, έγιναν αφορμή για την ως επί το πλείστον ανάλαφρη κάλυψη της υπόθεσης, με τους πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζονται ως καρικατούρες. Τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων έρχεται από το Amazon για να φωτίσει την ιστορία διαφορετικά. Το Lorena φέρει στην παραγωγή την υπογραφή του Τζόρνταν Πιλ (συγγραφέα και σκηνοθέτη του οσκαρικού Get Out) και επιχειρεί να συμβάλει στον σημερινό δημόσιο διάλογο περί της δυναμικής των δύο φύλων.

Όπως εύστοχα αναφέρει το εκτενές άρθρο στο Vanity Fair, αυτή η παλιά ιστορία έχει πολλά να πει για την Αμερική (και όχι μόνο) του σήμερα. Περιλαμβάνει τα πάντα: πολιτική, διασημότητα, #metoo, τηλεοπτικά ριάλιτι, fake news, ακόμα και λίγο από Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό όνειρο της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη