Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
mikres.jpg
Έμα Γουάτσον (Μεγκ), Φλόρενς Πίου (Έιμι), Σέρσα Ρόναν (Τζο), Ελίζα Σκάνλεν (Μπεθ). [Wilson Webb/Columbia Pictures]

Το ψέμμα πίσω από τις Μικρές Κυρίες

Το βιβλίο που αγαπήθηκε από γενιές γυναικών, γράφτηκε με μισή καρδιά από τη Λουίζα Μέι Άλκοτ και δεν αντανακλά την πραγματικότητα των τεσσάρων κοριτσιών της οικογένειας Άλκοτ, που ήταν πολύ πιο σκληρή.
Έμα Γουάτσον (Μεγκ), Φλόρενς Πίου (Έιμι), Σέρσα Ρόναν (Τζο), Ελίζα Σκάνλεν (Μπεθ). [Wilson Webb/Columbia Pictures]

Το βιβλίο που αφηγείται τη ζωή των τεσσάρων αδελφών Μαρτς και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή, εξακολουθεί να γοητεύει το κοινό εκατόν πενήντα χρόνια αργότερα. Η τελευταία μεταφορά του στον κινηματογράφο έγινε από την Γκρέτα Γκέργουιγκ με τους Σέρσα Ρόναν, Έμα Γουάτσον, Λόρα Ντερν, Τιμοτέ Σαλαμέ και Μέριλ Στριπ.

Η συγγραφέας Λουίζα Μέι Άλκοτ στην πραγματικότητα δεν ήταν η «μικρή κυρία» που κάποιοι ίσως φαντάζονται και η ζωή της δεν έμοιαζε με παιδικό αφήγημα, όσο αυτοβιογραφικό κι αν είναι το κλασικό της μυθιστόρημα, με την ίδια να ταυτίζεται ασφαλώς με την πιο διάσημη ηρωίδα, Τζο Μαρτς. Η οικογένειά Μαρτς του βιβλίου ήταν «εκλεπτυσμένα» φτωχή, όμως οι πραγματικοί Άλκοτ ζούσαν συχνά μόνο με ψωμί και νερό και τα χρήματα ήταν το βασικό κίνητρο της Λουίζας για να γράφει. Αντίθετα με τα υψηλά ιδανικά της ηρωίδας Τζο, η συγγραφέας είχε μοναδικό στόχο να μην είναι φτωχή. Στα 11 της έγραψε «εύχομαι να ήμουν πλούσια, να ήμουν καλή και να ήμασταν μια ευτυχισμένη οικογένεια» και σύμφωνα με τη βιογράφο της, Χάριετ Ράιζεν, «έγραφε φθηνά ρομάντζα για νέους επειδή πλήρωναν καλά». Αρχικά έγραφε μυθιστορήματα της κακιάς ώρας με κατασκόπους, τραβεστί και ναρκομανείς, αλλά και παιδικές ιστορίες. Η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη