Είμαι η (άγνωστη) κόρη του Στιβ Τζόμπς

Σκληρός, κυνικός, απότομος, περίεργος. Έτσι σκιαγραφείται ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς στο βιβλίο της πρωτότοκης κόρης του, Λίζα Μπρέναν Τζομπς, που μόλις κυκλοφόρησε και έχει όλα τα συστατικά μιας αποκαλυπτικής, σκανδαλιστικής και tell all βιογραφίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Η Λίζα με τον πατέρα της, Στιβ Τζομπς.

Διάσημος πατέρας, αποξενωμένη κόρη, δύσκολη παιδική ηλικία, προσβολές, προκλήσεις, θυμός, απωθημένα και μια περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων.

Με το βιβλίο της Small Fry είναι η πρώτη φορά που η Λίζα Μπρέναν Τζομπς, το πρώτο παιδί του Στιβ Τζομπς, βγαίνει στο προσκήνιο. Υπήρξε η κόρη που έζησε για πολλά χρόνια στη σκιά και ακόμη περισσότερα στη σιωπή – με μοναδική εξαίρεση την αναφορά της στη βιογραφική ταινία για τον Στιβ Τζομπς που σκηνοθέτησε ο Ντάνι Μπόιλ και βασίστηκε στο βιβλίο του Γουόλτερ Άιζαακσον. H ίδια είχε επιδιώξει τότε ένα ραντεβού με τον σεναριογράφο Άαρον Σόρκιν, για να κερδίσει τη συμπάθειά του και να αποφύγει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί στην ταινία ως η άσπλαχνη κόρη που δεν ενδιαφερόταν για τα αισθήματα του πατέρα της, όπως περιγραφόταν στο βιβλίο.

Η Λίζα Μπρέναν Τζόμπς είχε πια κλείσει τα τριάντα όταν αποφάσισε να γράψει την ιστορία της ταραγμένης σχέσης της με τον διάσημο πατέρα της. «Χαίρομαι που δεν το έκανα στα 20 μου, γιατί δεν θα μπορούσα να αποφύγω το να βυθιστώ στην αυτολύπηση, αλλά και που πρόλαβα να γράψω την ιστορία μου πριν αποκτήσω τον γιο μου και γίνω πιο μαλακή και συγχωρητική», δήλωσε σε συνέντευξή της στον Guardian.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.