Είναι τα ηλεκτρικά πατίνια το όχημα των πόλεων;

Έχουν εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, ήρθαν και στην Ελλάδα. Εμείς τα «καβαλήσαμε» και διαπιστώσαμε ότι, πέρα από την καινοτομία που εισάγουν στις σύντομες μετακινήσεις, έχουν και μειονεκτήματα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
16
'

Μια φίλη, που βρέθηκε για διακοπές στο Λος Άντζελες τα περασμένα Χριστούγεννα, μας είπε πως δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το μετρό ή να πάρει ταξί ούτε μια ημέρα. «Ήμουν με τον φίλο μου, οπότε για τις μετακινήσεις μας νοικιάζαμε από το κινητό μας τηλέφωνο ένα από τα ηλεκτρικά σκούτερ, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Το παίρναμε, φτάναμε στον προορισμό μας κι απλώς το αφήναμε εκεί. Στην ουσία για εμάς ήταν φτηνότερο ακόμα και από το να χρησιμοποιήσουμε τις συγκοινωνίες, ενώ φτάναμε και αρκετά πιο γρήγορα εκεί που θέλαμε».

Η μαρτυρία αυτή συνοψίζει σε λίγες λέξεις έναν νέο τρόπο μετακίνησης των πολιτών στις μεγαλουπόλεις. Κάποιοι μιλούν για επανάσταση στον κλάδο. Την τελευταία διετία, τα ηλεκτρικά πατίνια (στο εξωτερικό τα λένε σκούτερ) αποσπούν διαρκώς μερίδια αγοράς από τις εταιρείες διαμοιρασμού μετακινήσεων με αυτοκίνητα όπως η Lyft και η Uber, ή τις πολλές startups ενοικίασης ποδηλάτων, που ξεπήδησαν σε όλο τον κόσμο την τελευταία πενταετία αλλά δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις αρχικές προσδοκίες σε όλες τις αγορές.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.