Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
possce2patinia.jpg

Είναι τα ηλεκτρικά πατίνια το όχημα των πόλεων;

Έχουν εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, ήρθαν και στην Ελλάδα. Εμείς τα «καβαλήσαμε» και διαπιστώσαμε ότι, πέρα από την καινοτομία που εισάγουν στις σύντομες μετακινήσεις, έχουν και μειονεκτήματα.

Μια φίλη, που βρέθηκε για διακοπές στο Λος Άντζελες τα περασμένα Χριστούγεννα, μας είπε πως δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το μετρό ή να πάρει ταξί ούτε μια ημέρα. «Ήμουν με τον φίλο μου, οπότε για τις μετακινήσεις μας νοικιάζαμε από το κινητό μας τηλέφωνο ένα από τα ηλεκτρικά σκούτερ, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Το παίρναμε, φτάναμε στον προορισμό μας κι απλώς το αφήναμε εκεί. Στην ουσία για εμάς ήταν φτηνότερο ακόμα και από το να χρησιμοποιήσουμε τις συγκοινωνίες, ενώ φτάναμε και αρκετά πιο γρήγορα εκεί που θέλαμε».

Η μαρτυρία αυτή συνοψίζει σε λίγες λέξεις έναν νέο τρόπο μετακίνησης των πολιτών στις μεγαλουπόλεις. Κάποιοι μιλούν για επανάσταση στον κλάδο. Την τελευταία διετία, τα ηλεκτρικά πατίνια (στο εξωτερικό τα λένε σκούτερ) αποσπούν διαρκώς μερίδια αγοράς από τις εταιρείες διαμοιρασμού μετακινήσεων με αυτοκίνητα όπως η Lyft και η Uber, ή τις πολλές startups ενοικίασης ποδηλάτων, που ξεπήδησαν σε όλο τον κόσμο την τελευταία πενταετία αλλά δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις αρχικές προσδοκίες σε όλες τις αγορές.

Με δύο λόγια

Παρότι εμφανίστηκαν μόλις τα τελευταία δύο χρόνια, οι εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ για σύντομες μετακινήσεις στις πόλεις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη