Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
cover-lexeis.jpg
[Annie Spratt/Unsplash]

Οι 30 λέξεις του 2017

Ο Τραμπ έφερε τέτοια θύελλα άγνωστων λέξεων και νέων όρων που χρειάστηκε να ανοίξουμε πολλές φορές το λεξικό. Τέλος πάντων, εδώ είναι οι λέξεις που «τρένταραν» τη χρονιά που πέρασε για να είμαστε όλοι σούπερ επίκαιροι.
[Annie Spratt/Unsplash]

Κάθε τέτοια εποχή λεξικά και Μέσα παρουσιάζουν τη λέξη που θεωρούν ότι χαρακτήρισε τη χρονιά που πέρασε ή αναζητήθηκε περισσότερα στο διαδίκτυο. Tο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster που έχει καταπληκτικό λογαριασμό στο Twitter και είναι πάντα μέσα στα πράγματα, ανακήρυξε λέξη του 2017 τον «φεμινισμό».

Η American Dialect Society ανακήρυξε το «fake news» που ήδη εμφανίστηκε σε λεξικά πέρσι, αλλά μάλλιασε η γλώσσα του Τραμπ να το λέει για οποιοδήποτε δημοσίευμα δεν τον εκθείαζε.

Το Λεξικό της Οξφόρδης επέλεξε τη λέξη «Υouthquake» (νεολαία + σεισμός) που υποδηλώνει την πολιτική αφύπνιση της βρετανικής νεολαίας από τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν ήταν η πιο προφανής επιλογή, αλλά η χρήση της λέξης πενταπλασιάστηκε μέσα στο 2017.

Image
000_p56pz.jpg
[JUSTIN TALLIS / AFP]

Τις ελληνικές λέξεις της χρονιάς επέλεξε ο Γιάννης Νένες στην Athens Voice, τα πιο δημοφιλή slang συγκέντρωσε το Vice, online ψηφοφορία οργάνωσε ο Νίκος Σαραντάκος.

Συνοψίζοντας, αυτές είναι οι 30 λέξεις που αναγκαστήκαμε να μάθουμε το όμορφο 2017:

1. Alternative facts: Εναλλακτικά γεγονότα. Αντίφαση; Όχι, κατά την Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη