Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
celesotho000_pm1al.jpg
Η νυν Πρώτη Κυρία, Μαεσάια Ταμπάνε με τον σύζυγό της και πρωθυπουργό του Λεσότο, Τομ Ταμπάνε, στην ορκωμοσία του δεύτερου στις 16 Ιουνίου 2017. [Samson Motikoe/AFP]

Η Πρώτη Κυρία που κατηγορείται για τον φόνο της αντιζήλου της

Σενάριο σαπουνόπερας θυμίζει η υπόθεση δολοφονίας της πρώην Πρώτης Κυρίας του Λεσότο, ενός από τα πιο φτωχά κράτη του κόσμου, στα βουνά της Νότιας Αφρικής. Για τον φόνο κατηγορείται η τρίτη σύζυγος του πρωθυπουργού, που την διαδέχθηκε.
Η νυν Πρώτη Κυρία, Μαεσάια Ταμπάνε με τον σύζυγό της και πρωθυπουργό του Λεσότο, Τομ Ταμπάνε, στην ορκωμοσία του δεύτερου στις 16 Ιουνίου 2017. [Samson Motikoe/AFP]

Η Μαεσάια Ταμπάνε, τρίτη σύζυγος του πρωθυπουργού του Λεσότο, Τομ Ταμπάνε, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στη δολοφονία της προηγούμενης συζύγου του. Η υπόθεση, που δοκιμάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ δικαστικού σώματος και κυβέρνησης της χώρας, απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Αν η Πρώτη Κυρία κριθεί ένοχη και καταλήξει στη φυλακή, θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τους κατέχοντες εξουσία και επιρροή, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης.

Image
thabane000_p46jn.jpg
Ο Ταμπάνε σε συνέντευξη στο AFP (Agence France-Presse) το 2017. [Gianluigi Guercia/AFP]

Ο Τομ Ταμπάνε, που λίγο μετά τη σύζυγό του επίσης κλήθηκε σε προδικαστική ακρόαση με τις ίδιες κατηγορίες, ενδέχεται να επικαλεστεί ασυλία λόγω του αξιώματός του. Ο Ταμπάνε και η Μαεσάια θεωρούνται βασικοί ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της πρώην συζύγου του, Λιπολέλο Ταμπάνε, την οποίαν άγνωστοι πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής το 2017. Την περίοδο που δολοφονήθηκε, η Λιπολέλο και ο Ταμπάνε βρίσκονταν στη διαδικασία ενός πολύ άσχημου διαζυγίου. Ο πρωθυπουργός είχε ήδη σχέση με τη Μαεσάια, η οποία είχε εγκατασταθεί στο σπίτι του και είχε αρχίσει να αναλαμβάνει κάποια επίσημα καθήκοντα, όμως σύμφωνα με το δικαστήριο, η Λιπολέλο διατηρούσε ακόμα τον τίτλο και όλα τα προνόμια της Πρώτης Κυρίας.

Το βράδυ της 14ης Ιουνίου του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 4 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθύντρια Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605 

Αριθμός Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου: 242903 logo
jti certified Το inside story έχει πιστοποιηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα JTI και το πρότυπο CWA 17493:2019 το οποίο προάγει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ταυτότητα και τα έσοδα του Μέσου Ενημέρωσης καθώς και δεικτών που αφορούν τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία σχετικά με τις δραστηριότητες του.