Η Πρώτη Κυρία που κατηγορείται για τον φόνο της αντιζήλου της

Σενάριο σαπουνόπερας θυμίζει η υπόθεση δολοφονίας της πρώην Πρώτης Κυρίας του Λεσότο, ενός από τα πιο φτωχά κράτη του κόσμου, στα βουνά της Νότιας Αφρικής. Για τον φόνο κατηγορείται η τρίτη σύζυγος του πρωθυπουργού, που την διαδέχθηκε.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Η νυν Πρώτη Κυρία, Μαεσάια Ταμπάνε με τον σύζυγό της και πρωθυπουργό του Λεσότο, Τομ Ταμπάνε, στην ορκωμοσία του δεύτερου στις 16 Ιουνίου 2017. [Samson Motikoe/AFP]

Η Μαεσάια Ταμπάνε, τρίτη σύζυγος του πρωθυπουργού του Λεσότο, Τομ Ταμπάνε, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στη δολοφονία της προηγούμενης συζύγου του. Η υπόθεση, που δοκιμάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ δικαστικού σώματος και κυβέρνησης της χώρας, απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Αν η Πρώτη Κυρία κριθεί ένοχη και καταλήξει στη φυλακή, θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τους κατέχοντες εξουσία και επιρροή, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης.

Ο Τομ Ταμπάνε, που λίγο μετά τη σύζυγό του επίσης κλήθηκε σε προδικαστική ακρόαση με τις ίδιες κατηγορίες, ενδέχεται να επικαλεστεί ασυλία λόγω του αξιώματός του. Ο Ταμπάνε και η Μαεσάια θεωρούνται βασικοί ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της πρώην συζύγου του, Λιπολέλο Ταμπάνε, την οποίαν άγνωστοι πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής το 2017. Την περίοδο που δολοφονήθηκε, η Λιπολέλο και ο Ταμπάνε βρίσκονταν στη διαδικασία ενός πολύ άσχημου διαζυγίου. Ο πρωθυπουργός είχε ήδη σχέση με τη Μαεσάια, η οποία είχε εγκατασταθεί στο σπίτι του και είχε αρχίσει να αναλαμβάνει κάποια επίσημα καθήκοντα, όμως σύμφωνα με το δικαστήριο, η Λιπολέλο διατηρούσε ακόμα τον τίτλο και όλα τα προνόμια της Πρώτης Κυρίας.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.