Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο & Φωτογραφίες:
lerosce.jpg
Ο δρόμος προς το hotspot στα Λέπιδα της Λέρου απέχει από το Λακκί μισή ώρα με τα πόδια.

Λέρος: Το hotspot της προσφυγικής κρίσης

Οι δράστες της πρόσφατης αιματηρής επίθεσης ενάντια σε πρόσφυγες στη Λέρο ήταν οκτώ νεαροί, που η κοινωνία του νησιού έσπευσε να προστατεύσει. «Δεν υπάρχει εδώ ρατσισμός, χρυσαυγίτες ή ακροδεξιά στοιχεία», δήλωσαν οι αρχές στο inside story. Στο κράτος που δεν μπορεί να φροντίσει κανέναν, ντόπιο ή ξένο, η αλήθεια είναι άπιαστη.
Ο δρόμος προς το hotspot στα Λέπιδα της Λέρου απέχει από το Λακκί μισή ώρα με τα πόδια.

Ήταν λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 2 Μαΐου, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετύχαινε το δεύτερο στην σειρά θεαματικό χατ-τρικ, εξασφαλίζοντας σκορ πρόκρισης για τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 έναντι της Ατλέτικο. Αμέσως σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να πανηγυρίζει. Λίγο η ένταση του αγώνα, λίγο οι μπύρες που είχε πιει νωρίτερα, τον έκαναν να νιώσει και πάλι πως ήταν 18 χρονών.

Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονταν στην τηλεόραση, αλλά εκείνος με δύο φίλους του αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Άλλωστε, έπρεπε να περπατήσουν πάνω από μισή ώρα σε ανηφόρα για να φτάσουν στον προορισμό τους και ήταν ήδη αργά.

Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάται. Λίγη ώρα αργότερα σηκώθηκε από το κρεβάτι και κοίταξε μηχανικά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Μόλις είδε τα ράμματα στο μάτι του και το γεμάτο αίματα πρόσωπό του, τα έχασε.

Γύρισε προς το βαρύ παράθυρο του νοσοκομείου και χτύπησε με δύναμη το διπλό τζάμι. Είδε το αίμα να τρέχει από το δεξί του χέρι του κι εκείνος γελούσε. Το αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν, εκτός από μια σειρά ράμματα λίγο πάνω από το μάτι, και μια κομμένη αρτηρία.

Έξι επιθέσεις σε δύο μέρες

Ο Σιουάρ Χαλούφ κατάγεται από το Αφρίν της Συρίας και είναι ένας από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη