Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
lee2.jpg

Λη Ίσραελ: Η αμετανόητη πλαστογράφος λογοτεχνίας

Πλαστογράφησε συνολικά περίπου 400 επιστολές αποβιωσάντων διασημοτήτων όπως ο Νόελ Κάουαρντ και η Ντόροθι Πάρκερ, τις οποίες πωλούσε σε λογοτεχνικούς συλλέκτες σε όλη την Αμερική. Μέχρι την ημέρα που το FBI διέλυσε τη μικρή της επιχείρηση –αλλά όχι το ηθικό της.

Στις αρχές του 1990, η συγγραφική καριέρα της Λη Ίσραελ είχε πάρει την κατηφόρα για τα καλά. Από τη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times όπου την είχε φέρει το ταλέντο της ως βιογράφος, βρισκόταν κυριολεκτικά στα αζήτητα και το βιοποριστικό της πρόβλημα ήταν κάτι παραπάνω από πιεστικό. Έτσι ξεκίνησε η δεύτερη, πολύ επιτυχημένη καριέρα της ως λογοτεχνική πλαστογράφος, για την οποία μέχρι το τέλος της ζωής της θα δήλωνε πάντα πολύ περήφανη.

Η Λεονόρ Κάρολ Ίσραελ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1939 και ξεκίνησε να αρθρογραφεί σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Κολέγιο του Μπρούκλιν. Τις δεκαετίες του ’60 και ’70 ως freelancer έγραφε για τους New York Times, το Soap Opera Digest και άλλες εκδόσεις σχετικά με το σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση. Το 1967, το Esquire δημοσίευσε αφιέρωμά της στην Κάθριν Χέπμπορν και η συνεργασία της με το περιοδικό διήρκεσε για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του ’70.

Image
3.jpeg

Το πρώτο της βιβλίο Miss Tallulah Bankhead εκδόθηκε το 1972, και το δεύτερο Kilgallen για τη δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια Ντόροθι Κίλγκαλεν το 1980, την έφερε στη 15η θέση της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times, κερδίζοντας μάλιστα καλές κριτικές.

Τότε της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη