Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cover_dogfighting_1_censored.jpg
Στιγμιότυπα από βίντεο με κυνομαχίες.

Κυνομαχίες και βασανισμός ζώων στα κοινωνικά δίκτυα

Οι μονομαχίες μεταξύ σκύλων απαγορεύονται από τη νομοθεσία ως βίαιες πράξεις βασανισμού ζώων. Το inside story δέχτηκε καταγγελίες από πολίτες για αναρτήσεις βίντεο και φωτογραφιών με κυνομαχίες στα κοινωνικά δίκτυα.
Στιγμιότυπα από βίντεο με κυνομαχίες.

Τον περασμένο Οκτώβριο δημοσίευσα ως δημοσιογράφος του VICE Greece μία σειρά πέντε ερευνητικών κειμένων για τον άγνωστο κόσμο των κυνομαχιών στην Ελλάδα. Η έρευνα διάρκεσε έναν χρόνο και τα δύο βασικά συμπεράσματα ήταν:

  • Πρώτον, οι κυνομαχίες είναι ένα έγκλημα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και οι Αρχές φαίνεται ότι κάνουν λίγα πράγματα για να το αντιμετωπίσουν.
  • Δεύτερον, οι κυνομαχίες δεν αφορούν μόνο στη διαδικασία καθεαυτή της μονομαχίας μεταξύ δύο σκύλων-κυνομάχων. Είναι μία αλυσίδα παράνομων πράξεων που ξεκινάει πολύ πριν από τη στιγμή κατά την οποία οι κυνομάχοι μπαίνουν στην αρένα. Αρχικά, οι εμπλεκόμενοι διατηρούν παράνομα κυνοτροφεία με δεκάδες ζώα, όπου ζευγαρώνουν σκυλιά που πιστεύουν ότι χάρη στο γενεαλογικό τους δέντρο θα γεννήσουν καλούς κυνομάχους. Στη συνέχεια, οι εκτροφείς εκπαιδεύουν τα σκυλιά και τους δίνουν αναβολικά, ώστε με τη συμπλήρωση περί των δύο ετών ζωής να έχουν γίνει «μηχανές θανάτου» και να συμμετάσχουν σε κυνομαχίες που μπορεί να διαρκέσουν ώρες. Αν καταφέρουν να βγουν ζωντανά από αυτές, τα ίδια ζώα χρησιμοποιούνται αργότερα για ζευγάρωμα, ώστε να γεννήσουν νέους σκύλους που θα εκπαιδευτούν ως κυνομάχοι. Όλη αυτή η επαναλαμβανόμενη διαδικασία κινεί μία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη