Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cekontres.jpg

Κόντρες, ντριφτ και λιωμένα λάστιχα στην Ελευσίνα

Το χώμα είναι ιδανικό έδαφος για κόντρες. Η σκόνη που σηκώνεται κάνει πιο θεαματικά τα «χειρόφρενα» και τις απότομες στροφές. Δίπλα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ του Ασπροπύργου, οι οπαδοί του σπορ μαζεύονται κάθε Κυριακή και ξεδίνουν, προσέχοντας τα «τσουγκρίσματα» και τους θεατές, που στέκονται περιμετρικά και θαυμάζουν.

Είναι ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι, από εκείνα που σε κάνουν να ξεχνάς σε ποια εποχή του χρόνου βρίσκεσαι, όταν χωνόμαστε με τον φωτογράφο Δημήτρη Μιχαλάκη στα δρομάκια πλάι στη λεωφόρο NATO.

Καθώς πλησιάζουμε στον προορισμό μας, η άσφαλτος δίνει τη θέση της στο χιλιοπατημένο χώμα και αρκεί να χαμηλώσει η μουσική στο αυτοκίνητο για να καταλάβουμε πως έχουμε φτάσει στο σωστό σημείο: μαρσαρίσματα και μουγκρητά ακούγονται από μηχανές αυτοκινήτων, που έρχονται στα όριά τους. 

Image
kontres3.jpg

Στο σημείο όπου τα ελαστικά των αυτοκινήτων λιώνουν απότομα από την τριβή με το έδαφος, ο καπνός ξεχύνεται για να πάρει κατεύθυνση προς τον ουρανό προτού διαλυθεί. Τρία οχήματα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και παίρνουν με κοφτό χειρόφρενο τις στροφές που υποδεικνύουν τα δεκάδες τοποθετημένα μαύρα λάστιχα στη μέση του χώρου. Και ξανά.

Μια-δυο ντουζίνες αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα σε μία πλευρά, με τους επιβάτες να παρακολουθούν είτε από μέσα ή σε μικρές παρέες μπροστά τους. Άλλοι βρίσκονται διασκορπισμένοι περιμετρικά της πίστας, ανάμεσα στα χαλίκια, τα ξερόχορτα και τα εκατοντάδες πεταμένα κομμάτια από φθαρμένα ελαστικά, με τα κινητά στα χέρια και τη λήψη βίντεο σε λειτουργία.

Image
kontres19.jpg

Μεσημέρι Κυριακής στη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη