Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
cepolaki5141620.jpg
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με το κινητό του στο βήμα της Βουλής στις 10/09/2020. [Γιώργος Κονταρίνης]

Τα κοινοβουλευτικά σόου και γιατί γίνονται

Σήμερα η Βουλή τιμά τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας. Όμως το τραγούδι που «έπαιξε» με το κινητό του από το βήμα ο Παύλος Πολάκης την ημέρα που συζητήθηκε η άρση της ασυλίας του, άνοιξε ξανά το κεφάλαιο της υποβάθμισης του κοινοβουλευτικού λόγου. Ποιες είναι οι αιτίες και οι συνθήκες που συντηρούν τέτοια φαινόμενα τα τελευταία χρόνια;
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με το κινητό του στο βήμα της Βουλής στις 10/09/2020. [Γιώργος Κονταρίνης]

Η ψηφοφορία της προηγούμενης εβδομάδας, που οδήγησε τη Βουλή να μην άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης, άναψε φωτιές στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που προκλήθηκε από την απροθυμία πολλών βουλευτών της να προσέλθουν και να στηρίξουν τη θέση του κόμματος, η οποία ήταν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο προβληματισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να αναγγείλει στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ μέτρα για την καλύτερη κοινοβουλευτική λειτουργία του κόμματος.

Όμως αυτό που κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν οι πολιτικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν, αλλά η επιλογή του Παύλου Πολάκη να κλείσει την ομιλία του χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο για να «παίξει» το τραγούδι «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια» σε στίχους του Κώστα Βίρβου, σύνθεση του Χρήστου Λεοντή και εκτέλεση του Στέλιου Καζαντζίδη.

Τόσο η πράξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, όσο και η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη