ΚΙΝΑΛ: Προς τα πού «κλίνει» τελικά;

Η περίφημη «αυτόνομη πορεία» του κόμματος της Φώφης Γεννηματά μοιάζει περισσότερο με περπάτημα στο ναρκοπέδιο του διπολισμού Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που απέδειξε η διαφοροποίηση δύο κορυφαίων στελεχών του, στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το μέλλον προδιαγράφεται δύσκολο και αναπάντεχο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
12
'
Η Φώφη Γεννήματα «μονομαχεί» με τον Α. Τσίπρα στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες συναθροίσεις, 9 Ιουλίου 2020. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Στις 11 Ιουνίου το Κίνημα Αλλαγής συντάχθηκε με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και καταψήφισε το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, που περιλάμβανε το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης για την Παιδεία. Έναν μήνα αργότερα, στις 9 Ιουλίου, το Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Δηλαδή σε δύο σημαντικά για την κυβέρνηση νομοσχέδια κράτησε διαφορετική στάση.

Η διαφορά είναι όμως, ότι στην περίπτωση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις προκλήθηκε πρόβλημα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, αφού δύο βουλευτές του, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή, απέχοντας από τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία. Παράλληλα, μετά από πολύ καιρό η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε να αντιπαρατίθεται στο κοινοβούλιο με τον Αλέξη Τσίπρα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.