Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
ceonlinepiracy.jpg

Τα πολλά κεφάλια της πειρατείας

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η μαζική απήχηση του Netflix όχι μόνο δεν περιόρισε τη διαδικτυακή πειρατεία στην Ελλάδα, αλλά μάλλον μας άνοιξε την όρεξη.

Ο βασικός παίχτης στις μέρες μας στον χώρο του home entertainment είναι αδιαμφισβήτητα το διαδίκτυο. Οι αμέτρητες δυνατότητες και επιλογές που προσφέρει έχουν αντικαταστήσει το άλλοτε κυρίαρχο τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και τα DVD των video clubs, με τα τελευταία να είναι άγνωστη λέξη στους μιλένιαλς.

Το συνδρομητικό Netflix αριθμεί πλέον πάνω από 151 εκατομμύρια χρήστες σε 190 χώρες. Ακόμη όμως και αυτός ο κολοσσός θεωρεί ως μεγαλύτερο αντίπαλό του τη διαδικτυακή πειρατεία. Προκειμένου να καταλάβουμε το παγκόσμιο μέγεθος του προβλήματος, η εταιρεία MUSO που παρακολουθεί τα μεγέθη της διαδικτυακής πειρατείας ανακάλυψε ότι το 2018 έγιναν σχεδόν 190 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε πειρατικές ιστοσελίδες, με τις μισές να αφορούν την παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών. Μάλιστα, 6 στις 10 επισκέψεις έγιναν σε ιστοσελίδες streaming, υπερσκελίζοντας τις άλλοτε δημοφιλείς ιστοσελίδες με torrents.

Η πειρατεία δεν φαίνεται να έχασε το φανατικό κοινό της, αντιθέτως η εμφάνιση όλο και περισσότερων συνδρομητικών πλατφορμών (Amazon Prime, Apple TV, Disney Movies Anywhere κ.λπ.), ωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και προς τα εκεί, αφού ακόμη κι αν είσαι συνδρομητής στο Netflix και απολαμβάνεις το S

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη