Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
[Eurokinissi]
[Eurokinissi]

Καταδίκη εμπλεκόμενων σε επενδυτική απάτη με «αρχηγείο» σε Αθήνα και Σόφια

Η υπόθεση που εκδικάστηκε στη Λαμία σε πρώτο βαθμό είναι μόνο μία πτυχή μιας πολυδαίδαλης και καλοσχεδιασμένης διεθνούς απάτης, στην οποίαν έχει σημειωθεί δικαστική πρόοδος.

[Eurokinissi]

Είκοσι άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών Έλληνες, ορισμένοι Αλβανοί και ένας Ρώσος οδηγήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Λαμίας ως κατηγορούμενοι για υπόθεση επενδυτικής απάτης, με θύματα δεκάδες άτομα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που αθροιστικά έχουν χάσει ποσό κοντά στα 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος μιας πολυδαίδαλης υπόθεσης, καθώς ακόμα μία δίκη είναι εδώ και καιρό σε εξέλιξη στη Σόφια της Βουλγαρίας –με φόβους ότι οι κατηγορούμενοι ως ενορχηστρωτές θα πέσουν στα μαλακά– και άλλη μία ενδέχεται να ξεκινήσει στην Αθήνα.

Με την συγκεκριμένη επενδυτική απάτη, που ως βασικούς εγκεφάλους έχει δύο Βούλγαρους, οι οποίοι μαζί με συνεργούς τους δικάζονται στη Σόφια, είχαμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν όταν δημοσιεύσαμε τον Ιούνιο του 2021 ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Βούλγαροι πίσω από τις επενδυτικές εταιρείες-απάτη και το call center στο Κολωνάκι».

Image
rrjabarovmolov.jpg
Οι δύο Βούλγαροι εγκέφαλοι του κυκλώματος, Τζαμπάροφ και Μόλοφ.

Τα άτομα που δικάστηκαν (και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό) στη Λαμία, ήταν αντιμέτωπα κατά περίπτωση με κατηγορίες όπως διακεκριμένη περίπτωση απάτης, διακεκριμένη περίπτωση πλαστογραφίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ακόμη και παράνομη οπλοκατοχή. Από τους είκοσι κατηγορούμενους που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη