Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
fennell.jpg
H Tζάνετ Φένελ κάνει επίδειξη του νέου μοχλού σε ένα Ford στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης το 1999.

Πώς μια γυναίκα άλλαξε τους κανόνες ασφαλείας των αυτοκινήτων

Μετά την απαγωγή και απελευθέρωσή της, η Τζάνετ Φένελ πολέμησε σκληρά ενάντια στην αυτοκινητοβιομηχανία για να τοποθετηθεί στο πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων ένας μικρός μοχλός – και όχι μόνο.
H Tζάνετ Φένελ κάνει επίδειξη του νέου μοχλού σε ένα Ford στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης το 1999.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 29ης Οκτωβρίου 1995, ο Γκρέιγκ και η Τζάνετ Φένελ επέστρεφαν σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο από μια επίσκεψη σε φίλους. Η 41χρονη Τζάνετ βρισκόταν ακόμη σε άδεια λοχείας από τη δουλειά της ως στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Kodak προκειμένου να φροντίσει τον πρωτότοκο γιο της, και τώρα ο 9 μηνών Άλεξ κοιμόταν στο καρεκλάκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Οι πιτζάμες του είχαν πάνω μια μαύρη γάτα που πεταγόταν από μια κολοκύθα καθώς ήταν δύο μέρες πριν το Χάλογουιν. Ήταν Σάββατο και η Τζάνετ το πρωί είχε να διδάξει, όπως κάθε Κυριακή, στο κατηχητικό της ενορίας της και σκόπευε να διαβάσει λίγο για το μάθημα μόλις έφταναν σπίτι.

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»

Μόλις η λευκή Lexus των Φένελ μπήκε στο γκαράζ, δύο ένοπλοι με αποκριάτικες μάσκες πέρασαν έρπην κάτω από την γκαραζόπορτα που έκλεινε, και ακινητοποίησαν την Τζάνετ και τον Γκρέιγκ. Με τα όπλα στραμμένα πάνω τους, τους διέταξαν να μπουν στο πορτ μπαγκάζ της Lexus. Το τελευταίο που άκουσε το ζευγάρι ήταν έναν από τους ένοπλους να λέει «Υπάρχει ένα μωρό εδώ». Οι ένοπλοι έβγαλαν το καρεκλάκι με τον Άλεξ και το ακούμπησαν έξω από το σπίτι. Κάθισαν στη θέση του οδηγού και συνοδηγού και έβαλαν τη Lexus

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη