Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ad.jpg

Καλοκαίρι 2017: Η τέχνη πάει στα νησιά

Από νησί σε νησί και από έκθεση σε εικαστικό φεστιβάλ και performances, το εικαστικό βαρόμετρο λειτουργεί μια χαρά και εκτός Αθήνας στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

«Disoriented», Forlane 6 Βλυχός, Ύδρα

Ένα installation με 9 ασπρόμαυρα γλυπτά που έχουν τη μορφή φοινίκων βρίσκεται στον βυθό του Βλυχού της Ύδρας σε απόσταση δύο μέτρων από την επιφάνεια του νερού. Πρόκειται για το «Disoriented» το έργο της visual artist και εκπαιδεύτριας scuba diving, Hortence Le Calvez και του εμποροπλοιάρχου Mathieu Goussin, οι οποίοι ως Forlane 6 (το όνομα του ιστιοπλοϊκού πάνω στο οποίο ζούσαν μέχρι πρότινος σε Κρήτη και Πόρο) δημιουργούν υδρόβια έργα-σχόλια για την κλιματική αλλαγή, στη συγκεκριμένη περίπτωση σε συνεργασία και με το Hydra Diving Center. Τα εύκαμπτα γλυπτά μετακινούνται από τα ρεύματα και αφηγούνται μια ιστορία αποδημίας, όπως των σπόρων του κοκοφοίνικα, οι οποίοι στο υποθετικό σενάριο των Forlane 6 θα μπορούσαν να μιμηθούν τη συμπεριφορά των feather starfish όταν εξαιτίας της ανόδου των υδάτων δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν στεγνή άμμο στα μακρινά, συνηθισμένα τους ταξίδια στην επιφάνεια της θάλασσας.

Βλυχός, έως 10 Σεπτεμβρίου.

Image
disoriented-9.jpg

«Figa», Kara Walker Παλαιά Σφαγεία, Ύδρα

Είχε πάρει το μάτι σας την τεράστια Σφίγγα από ζάχαρη που είχε δημιουργήσει η Αμερικανίδα Kara Walker στο εργοστάσιο Domino Sugar στο Μπρούκλιν; Εκείνο το υπέροχο γλυπτό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη