Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
frida.jpg
H Φρίντα Κάλο φωτογραφημένη από τον Γκιγιέρμο Κάλο, 1932 © Frida Kahlo Museum

Οι καλλιτέχνες της μοναξιάς

Σπουδαίοι πίνακες, βιβλία και ανακαλύψεις έγιναν σε συνθήκες αποστασιοποίησης. Αυτή είναι και η βασική αρχή της «επιστήμης της μοναξιάς».
H Φρίντα Κάλο φωτογραφημένη από τον Γκιγιέρμο Κάλο, 1932 © Frida Kahlo Museum

Η απομόνωση της καραντίνας είναι κάτι που πολλοί βρίσκουν αφόρητο. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θα μπορούσαν να διδάξουν master class για το πώς να είμαστε δημιουργικοί στην εποχή που είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε μόνοι στο σπίτι, από τον Σέξπιρ και την Έμιλι Ντίκινσον μέχρι τον Αϊνστάιν και τον Νεύτωνα. Η «επιστήμη της μοναξιάς» υποστηρίζει ότι είμαστε παραγωγικοί όταν βρισκόμαστε στη μάλλον δυσάρεστη περίσταση της απομόνωσης, επειδή ναι μεν οι άλλοι άνθρωποι μας εμπνέουν και μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και εμπειρίες, όμως χρειαζόμαστε μοναχικό χρόνο για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να καταλήξουμε σε νέες, δικές μας ανακαλύψεις.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Οι καλλιτέχνες και επιστήμονες που μεγαλούργησαν κατά τη διάρκεια κάποιου περιορισμού, κατ’ επιλογή ή επιβεβλημένου, είναι οι ιστορίες μοναχικής αισιοδοξίας που σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Η Σιμόν ντε Μποβουάρ έγραψε το μοναδικό της θεατρικό κατά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη