Καλιφόρνια: Φορολογήστε τους πλούσιους!
Στις 26 Απριλίου, οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι είχαν συγκεντρώσει 1,6 εκατομμύριο υπογραφές, σχεδόν διπλάσιες από τις 874.641 που απαιτούνταν. Ήταν η κορύφωση μιας κολοσσιαίας προσπάθειας συλλογής υπογραφών σε σούπερ μάρκετ, ουρές και παιδικές χαρές, ενορχηστρωμένη από το σωματείο SEIU-UHW που εκπροσωπεί 120.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην Καλιφόρνια.
Η συγκέντρωση των υπογραφών σημαίνει ότι στις 3 Νοεμβρίου, μαζί με τις ενδιάμεσες εκλογές (midterms), οι Καλιφορνέζοι θα ψηφίσουν για το αν πρέπει να επιβληθεί ένας εφάπαξ πολιτειακός φόρος 5% στην καθαρή περιουσία ατόμων με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η καινοτομία του είναι ότι δεν περιλαμβάνει μόνο καταθέσεις, αλλά και μετοχές εισηγμένων και μη επιχειρήσεων, έργα τέχνης, συλλεκτικά αντικείμενα, σκάφη και αεροσκάφη, πνευματικά δικαιώματα, κρυπτονομίσματα και πολύτιμα μέταλλα (εξαιρώντας όμως τα ακίνητα που είναι στο όνομα τους).
Αν ψηφιστεί ο λεγόμενος «φόρος των δισεκατομμυριούχων», θα αποφέρει σε βάθος πενταετίας στα ταμεία της Καλιφόρνιας 100 δισ. δολάρια που θα διατεθούν στην αποτροπή του κλεισίματος νοσοκομείων και κλινικών λόγω των περικοπών ύψους 100 δισ. που επέβαλε η κυβέρνηση με το

